Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Τετάρτη 4 Απριλίου 20120 σχόλια

Μερικές εκατοντάδες αγωνιστών, αριστερών και μελών των δύο οργανώσεων (ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ) ανταποκρίθηκαν στο
σημερινό κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία" στο θέατρο Ακροπόλ. Τις σύντομες εισηγήσεις από τις δύο οργανώσεις που στηρίζουν την Πρωτοβουλία ακολούθησε μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση. Χαμένο δεν πήγε ούτε ένα δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια των πάνω από τριών ωρών που κράτησε η εκδήλωση.
Όλοι οι ομιλητές, από τη γενιά της αντίστασης μέχρι μαθητές και φοιτητές, θέλανε να πουν τη γνώμη τους για την προσπάθεια αυτή εκφράζοντας τους ιδιαίτερους προβληματισμούς τους για το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα, για την αντίσταση του λαού και πως την εννοούν, για τον ιμπεριαλισμό και την ανάγκη του αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της αριστεράς και του κινήματος. Φυσικά ιδιαίτερος προβληματισμός υπήρξε απ' όλους τους ομιλητές για την ίδια την Πρωτοβουλία και το από 'δω και πέρα της πορείας της. Κοινός τόπος ο ανοιχτός της χαρακτήρας και η στόχευσή της στο λαϊκό κίνημα, στην ενίσχυσή του και τον προσανατολισμό του.
Ιδιαίτερη στιγμή στην συζήτηση αποτέλεσε η παρέμβαση απεργού από την Ελληνική Χαλυβουργία όπου φυσικά μας μίλησε για τον αγώνα των εργατών και την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τα λόγια του το κίνημα αλληλεγγύης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μέχρι τώρα κράτημα της απεργίας αποδίδοντάς το και στην κομμουνιστική αριστερά στο σύνολό της είτε είναι στο κοινοβούλιο είτε όχι. Καλώντας όλους, είτε ήταν στην αίθουσα του Ακροπόλ είτε όχι, να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και κάνοντας την έκκληση η Πρωτοβουλία, και ότι προκύψει από αυτήν, να μην υψώσει "συρματοπλέγματα" στην υπόλοιπη αριστερά.


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS