Ελευθεροτυπία: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Πέμπτη 4 Αυγούστου 20110 σχόλια

Βαρύ το κλίμα που διαμορφώνεται σε μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας, την "Ελευθεροτυπία" μετά και την ολοκλήρωση της συνέλευσης. Μετά την
ανακοίνωση για αδυναμία πληρωμής της μισθοδοσίας του Ιουλίου ο γενικός διευθυντής της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» Αν. Πολυκανδριώτης ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους ότι τα πράγματα είναι άσχημα στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι η Ελευθεροτυπία «μπαίνει μέσα» σε μηνιαία βάση και έκανε λόγο για χρέος 50 εκ. ευρώ.
Στη συνέχεια επεσήμανε ότι αν εγκριθεί το δάνειο, θα υπάρξουν προγράμματα εθελουσίας εξόδου.
Η διευθύντρια της εφημερίδας Κύρα Αδάμ, εξάλλου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμη και κατά 50% και έκανε λόγο για επώδυνες αποφάσεις. «Η εφημερίδα μπαίνει σε τυφώνα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, εξέλεξαν ομόφωνα επιτροπή και απαίτησαν να τους δοθούν όλα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ώστε να τα εξετάσουν και να διαμορφώσουν τις θέσεις τους και να λάβουν αποφάσεις ενόψει των επόμενων γενικών συνελεύσεων.
Επιπλέον, απαίτησαν να πληρωθούν τώρα όσοι συνάδελφοι τους έχουν πιεστικές ανάγκες και να δοθεί από την επιχείρηση ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής των μισθών.
star

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS