Περί τα 35 ευρώ το στρέμμα το ελληνικό τσεκ μετά το 2013

Παρασκευή 1 Απριλίου 20110 σχόλια

Ανάμεσα στα 31,7 και τα 37,3 ευρώ ανά στρέμμα εκτιμούν Ευρωπαίοι τεχνοκράτες ότι θα διαμορφωθεί η μέση ενιαία ενίσχυση για τους Έλληνες αγρότες μετά το 2013,
όπως αποκαλύπτει το θέμα που παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Απριλίου. Αυτό προέκυψε μετά από μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναλύει τον νέο «χάρτη» των κοινοτικών άμεσων ενισχύσεων, με βάση τα επτά επικρατέστερα σενάρια για την υπό αναθεώρηση Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Διαβάστε, επίσης, στην εφημερίδα του Σαββάτου, για τις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, την Κυριακή 10 Απριλίου, που μοιάζουν με σημείο επανεκκίνησης, καθώς ένας ολόκληρος κλάδος -που αριθμεί 27.000 γεωτεχνικούς- είναι σε αναζήτηση νέου βηματισμού. Το «μυστικό» της εκλογικής διαδικασίας εντοπίζεται στην κατάληψη της τρίτης θέσης και από εκεί της... προεδρίας, καθώς οι μεγάλοι «μονομάχοι» βάρυναν.
Δεν φαίνεται να πτοείται ούτε από τις αυξημένες εκτάσεις η τιμή του βαμβακιού, όπως θα ενημερωθείτε από το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Agrenda. Παρά τη μικρή διόρθωση που σημείωσαν οι χρηματιστηριακές τιμές βάμβακος, μέσα στην εβδομάδα, η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας ότι οι νέες εκτάσεις θα φτάσουν τα 51 εκατ. στρέμματα, επανέφερε την αγορά. Το βαμβάκι διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις τιμές του στις διεθνείς αγορές, παρά το γεγονός ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες χώρες παραγωγοί (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν και ΗΠΑ) έχουν αυξήσει σημαντικά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους.
Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σταθεροποιητικές τάσεις και χαμηλή μεταβλητότητα επικρατούν στα περισσότερα χρηματιστήρια μαλακού σίτου. Οι τιμές στη διάρκεια της εβδομάδας πιέστηκαν σταδιακά ενώ μόνο μία συνεδρίαση ήταν ανοδική, γεγονός που αποδόθηκε στις ανησυχίες για αρκετές αμερικανικές καλλιέργειες, λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας.
agronews
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS