Η κυβέρνηση έκανε «δώρο» στον Φωτόπουλο, νέα θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ

Σάββατο 9 Απριλίου 20160 σχόλια

Με «φωτογραφική» τροπολογία που πέρασε … νύχτα μαζί με την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδος – Νέας Ζηλανδίας
Την «πατέντα» των βουλευτικών «ντροπολογιων» που κατήγγειλε ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας πριν από μια εβδομάδα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να φέρει χαριστική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.
Ειδικότερα, η τροπολογία που υπογράφεται απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιτρέπει στον κ Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.
Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.
Σαν να μην έφτανε αυτό δεύτερη τροπολογία, υπουργική αυτή τη φορά, προβλέπει την δημιουργία ειδικού λογαριασμού στη Τράπεζα της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Ο λογαριασμός θα συγκεντρώνει χρήματα από φυσικά και νομικά πρόσωπα και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγούνται εκεί και τα σχετικά κονδύλια από την ΕΕ. Προβληματισμό όμως προκαλεί η διάταξη που ορίζει πως η κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα κατά παρέκκλιση όλων των διαδικασιών διαφάνειας.

Οργή από την Νέα Δημοκρατία
Γ. Βρούτσης: «Κάνατε τη Βουλή πλυντήριο ανομίας»
Οι τροπολογίες που εντάσσονται σε κύρωση συμφωνίας της Ελλάδας με την Νέα Ζηλανδία προκάλεσαν την οργή της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Γιάννη Βρούτση να μιλά για «Βουλή-πλυντήριο της ανομίας».
«Ζούμε απίστευτες στιγμές και μέσα στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως η διαφάνεια στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού αποτελεί το νούμερο «ένα» στην ιεραρχία και τις προτεραιότητες που θέτει. Πως μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο; Σε πλυντήριο ανομίας; Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις χρήματα σε εταιρείες που εμφανίστηκαν σ’ ένα βράδυ. Έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες και περιμένουμε απαντήσεις που μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν. Σήμερα, ζητάτε να γίνει ένα επιπρόσθετος λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους πρόσφυγες. Σ’ αυτό το λογαριασμό θα πάνε χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ευρωπαϊκοί πόροι και όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο θέλει να συμμετέχει. Ανθρώπινο και καλοδεχούμενο. Όμως η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού διενεργείται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί δημοσίου λογιστικού, κρατικών προμηθειών, δημοσίων επενδύσεων, ανάθεσης μελέτης, σύναψη συμβάσεων καθώς και άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Δηλαδή, στην τσέπη των Υπουργών τα λεφτά και τα κάνουν και τα χειρίζονται όπως θέλουν».


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS