ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ :Το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι βήμα για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς (βίντεο)

Σάββατο 9 Απριλίου 20160 σχόλια

«Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς», χαρακτήρισε ο βουλευτής του...
ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιεί, όπως και οι προηγούμενοι, τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η συγκέντρωση γης, παραγωγής και επιδοτήσεων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι το νομοσχέδιο στηρίζει τις ομάδες παραγωγών και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα εισόδου των «επενδυτών» στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ο Νίκος Μωραΐτης υπογράμμισε, ότι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος αποτελούν παρακαταθήκη για τη φτωχομεσαία αγροτιά. Επίσης, την κάλεσε να βγάλει συμπεράσματα και να δει ότι η μόνη λύση είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS