Απλήρωτες επιδοτήσεις του 2015 χωρίς βεβαίωση εφορίας

Τρίτη 5 Απριλίου 20160 σχόλια

Το… «έλα να δεις» γίνεται στην ελληνική επαρχία ενόψει ανοίγματος του συστήματος taxis που θα...
υποδεχθεί, μεταξύ άλλων και τις φορολογικές δηλώσεις χιλιάδων Ελλήνων αγροτών. Αιτία, η έκδοση λειψών, ως συνήθως, από τον οργανισμό των πληρωμών, βεβαιώσεων επιδοτήσεων, που περιλαμβάνουν μόνον επιδοτήσεις που πληρώθηκαν μέσα στο 2015 κι όχι αυτές που αφορούν το ίδιο έτος, αλλά θα πληρωθούν μέσα στο 2016, όπως για παράδειγμα τις συνδεδεμένες, τη β’ δόση του τσεκ και το πρασίνισμα.

«Από κει που µας χρωστάγανε, µας πήραν και το βόδι», λένε οι αγρότες, που κινδυνεύουν με νέα επιβάρυνση, ενώ οι λογιστές καθησυχάζουν.

Η όλη κατάσταση αν μη τι άλλο μπερδεύει τους παραγωγούς, που αναγκάζονται να «ξεκλέβουν» εργατοώρες από το χωράφι, για να ξεμπερδέψουν τα της χαρτούρα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως μπερδεύουν και τους λογιστές, ου οποίοι θα πρέπει να είναι καλυμμένοι απέναντι στους παραγωγούς, συμπεριλαμβάνοντας επιδοτήσεις που θα εισπραχθούν μελλοντικά, στις δηλώσεις που γίνονται τώρα και αφορούν εισοδήματα του 2015.
Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον οι αγρότες, να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα για συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος, αν και εκπρόσωποι της λογιστικής κοινότητας διαμηνύουν με δηλώσεις τους στο AgroNews, ότι η γραμμή που έχει δοθεί στα κατά τόπους γραφεία είναι πως: «δεν λαμβάνουμε καθόλου υπόψη τις βεβαιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ».
Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, κάτι για το οποίο έγραψαν Agrenda και AgroNews, παραγωγοί υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν πρόστιμα έως και 250 ευρώ ανά συμπληρωματική δήλωση, όντες σε τραγικό αδιέξοδο. agronews.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS