Μακελειό στο λιμάνι από 500 εξαγριωμένους Επενδυτές

Πέμπτη 31 Μαρτίου 20160 σχόλια

500 Παιδιά του Πειραιά, Σύριοι και Αφγανοί, το μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης. Με μακελειό στο hotspot του κεντρικού λιμανιού της...
χώρας υποδέχεται και ξεπροβοδίζει ο Πειραιάς τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους των νησιών.
Καμμιά 500αριά Παιδιά του Πειραιά, Σύριοι και Αφγανοί πρόσφυγες, χωρίστηκαν σε αντιμαχόμενες συμμορίες και μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το λιμάνι και πιο συγκεκριμένα τις πύλες Ε1 και Ε2. Αφορμή στάθηκε το πείραγμα μιας Σύριας από Αφγανούς. 

Οκτώ τραυματίες (4 χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο) και υλικές ζημιές σε τζαμαρίες, σε αυτοκίνητα και εξωτερικά των χώρων ο απολογισμός της συμπλοκής.



Με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στήθηκε ένα πεδίο μάχης- γράφει ο Διονύσης Βυθούλκας στο ΒΗΜΑ-έξω από το χώρο που μένουν πρόσφυγες στη πύλη Ε2 ενώ την ίδια στιγμή μητέρες με παιδιά και ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να προφυλαχθούν όπου μπορούσαν ενώ στα κινητά ιατρεία των εθελοντών έφταναν διαρκώς τραυματίες. Παράλληλα αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων.
Λιμενικοί που ήταν στο σημείο ζήτησαν ενισχύσεις καθώς η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και στη περιοχή έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα ωστόσο οι συμπλοκές συνεχίστηκαν λίγα μέτρα μακρύτερα στη πύλη Ε1.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν υπήρξαν συλλήψεις.
Σύροι πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι οι εντάσεις στο λιμάνι είναι καθημερινό φαινόμενο και ζητούν να τους διαχωρίσουν από τους Αφγανούς.
Δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος παρέμειναν στο σημείο όλη τη νύχτα για προληπτικούς λόγους.
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα επεισόδια ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο υπουργείο, ενώ στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς. Ο Δρίτσας που είναι σκληροτράχηλος προς στιγμήν σκέφτηκε να μπει ανάμεσά τους για να τους χωρίσει. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη με την σκέψη ότι είναι κάπως ζωηρά παιδιά και παίζουν. Ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν και επενδυτές.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά φθάνει τα 5.800 άτομα.


Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν τους τραυματισμένους πρόσφυγες.





kourdistoportocali.com
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS