Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις 425 εκατ. ευρώ

Τρίτη 8 Μαρτίου 20160 σχόλια

Την επιστροφή των παράνομων επιδοτήσεων του πακέτου Χατζηγάκη σε αγρότες επικύρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλώντας το Ελληνικό Δημόσιο να...
ανακτήσει 425 εκατ. ευρώ!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επικυρώνει την υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει από τους Έλληνες αγρότες την παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζει, κρατική ενίσχυση ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είχε χορηγηθεί το 2009, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που – σύμφωνα με τους τότε ισχυρισμούς των ελληνικών Αρχών – είχαν επικρατήσει στη χώρα κατά το 2008.
Με τη σημερινή απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν θεωρεί ότι το 2008 υπήρξαν στην Ελλάδα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ικανές να δικαιολογήσουν αυτά τα μέτρα.
Επίσης, δεν δέχθηκε την ελληνική επιχειρηματολογία ότι λόγω της σοβαρής κρίσης που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία το 2009 δεν επικρατούσαν κανονικές συνθήκες αγοράς και συνεπώς η κρατική ενίσχυση ήταν νόμιμη.

Εξέλιξη που έρχεται σε μια ιδιαίτερα κακή συγκυρία  με τους αγρότες να αντιδρούν για το ασφαλιστικό και την κυβέρνηση να έχει διαβεβαιώσει δια στόματος του αρμόδιου υπουργού ότι δεν θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα. patrastimes.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS