Καρναβάλια 2016 Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ζήστε το μαζί μας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 20160 σχόλια

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης έχει ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με...
το γαϊτανάκι σε Κατούνα και Βόνιτσας και τον Γληγοράκη junior . Οι εκδηλώσεις ήταν αρκετά επιτυχημένες και ενθουσιώδεις με τα παιδιά να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Τα Καρναβάλια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας πλέον είναι  θεσμός που στόχο έχουν να περάσει καλά ο κόσμος να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα . Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η  σπουδαιότερη  παράμετρος του φετινού καρναβαλιού  είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρόνο.

Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

ΘΥΡΡΕΙΟ : Σάββατο 12 Μαρτίου Ώρα 17:00
«  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ »
Το καρναβάλι στο Θύρρειο λόγω καιρού θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου αντί την Κυριακή.  Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο . Έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι που θα πάρουν μέρος θα ξεσηκώσουν όλο το χωριό και θα στήσουν με την σειρά τους το δικό τους πάρτι.

ΚΑΤΟΥΝΑ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 11:00
« ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ »
Η παρέλαση θα διασχίσει  τον κεντρικό δρόμο της Κατούνας και θα καταλήξει στην πλατεία Κατούνας όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρο και κλόουν.

ΠΑΛΑΙΡΟΣ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 11:00
«  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ »
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το ύψος του παλιού Σχολείου και θα καταλήξει στην πλατεία της Παλαίρου ,όπου θα γίνει με διασκεδαστικό τρόπο η αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου . Θα ακολουθήσουν χοροί , παραδοσιακό γλέντι με ορχήστρα  και δωρεάν φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ : Κυριακή 13 Μαρτίου Ώρα 16:00
« ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ »
Το καρναβάλι στο Μοναστηράκι είναι πλέον θεσμός και οι καρναβαλιστές με τις απίθανες ιδέες τους δίνουν ένα ευχάριστο τόνο. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία του χωριού που μικροί και μεγάλοι θα στήσουν ένα ξέφρενο πάρτι

ΒΟΝΙΤΣΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Μαρτίου Ώρα 16:00
Το παλαιότερο δρώμενο και το μοναδικό που γίνεται Καθαρή Δευτέρα. Ένας συνδυασμός Καρναβαλιού και Δρώμενου μαζί που συγκεντρώνει στην Βόνιτσα πολλούς επισκέπτες .
Ο ”ΓΛΗΓΟΡΗΣ” και τα άρματα που θα πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν από το Κ.Υ.ΒΟΝΙΤΣΑΣ ,θα διασχίσουν την Μπούχαλη και περνώντας από την Κεντρική Λεωφόρο θα καταλήξει μέσω παραλίας στην πλατεία της Βόνιτσας όπου και θα δοθεί στην πυρά .

Φέτος γίνεται μια προσπάθεια  οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να εμπλουτιστούν με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού σε Βόνιτσα και Κατούνα.

Για  πρώτη φορά και στα πρότυπα του Καρναβαλιού της Πάτρας αλλά και του Ρεθύμνου, θα διοργανωθεί στην  Βόνιτσα και στην Κατούνα  το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι ομάδες που έχουν  δημιουργηθεί  θα προσπαθήσουν μέσα σε τρεις ημέρες στην Βόνιτσα  (11, 12 και 13 Μαρτίου) και σε δύο ημέρες  στην Κατούνα ( 11-12 Μαρτίου ) και λύνοντας μία σειρά από γρίφους να βρουν τον Κρυμμένο Θησαυρό. Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει δώρο προσφορά από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Αναλυτικά :

ΒΟΝΙΤΣΑ
Παρασκευή 11 Μαρτίου  στις 17.00 συγκέντρωση των ομάδων στην πλατεία Βόνιτσας
Σάββατο 12 Μαρτίου στις  12.00 συγκέντρωση των ομάδων στην πλατεία της Βόνιτσας
Κυριακή 13 Μαρτίου στις  17.00 συγκέντρωση των ομάδων στην πλατεία της Βόνιτσας
Σε περίπτωση βροχής το κυνήγι θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Λύκειο Βόνιτσας.

ΚΑΤΟΥΝΑ
Παρασκευή  11 Μαρτίου 16.30 συγκέντρωση  των ομάδων στην πλατεία της Κατούνας
Σάββατο 12 Μαρτίου 17.00 συγκέντρωση των ομάδων στην πλατεία της Κατούνας

Επίσης σε πολλά χωριά και πόλεις του Δήμου θα πραγματοποιηθούν τα Καθαροδευτεριάτικα Κούλουμα  σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορέων και τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων στις περιοχές:


        Παραλία Βόνιτσας
        Παλιάμπελα στο παλιό Δημοτικό σχολείο (κτήριο Κοινότητας εκτός αν βρέχει που θα γίνει στο καινούριο Δημοτικό σχολείο)
        Δρυμό ( στο κοινοτικό γραφείο του Δρυμού )
        Στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας
        Στην πλατεία του Θυρρείου (αν βρέχει θα γίνει στο Δημοτικό σχολείο)
        Πλατεία Κατούνας
        Περιοχή «ΑΗΛΙΑΣ» Τρύφου
        Παραλία Πλαγιάς (αν βρέχει στο Δημοτικό σχολείο)

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS