Για να πάρουμε πίσω το μέλλον που μας κλέβουν!

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 20150 σχόλια

7 χρόνια πριν η σφαίρα αστυνομικού που έκοψε το νήμα της ζωής του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πυροδότησε μια κοινωνική και πολιτική έκρηξη χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.
Η νεολαία εξεγέρθηκε γιατί είδε σε αυτή τη δολοφονική σφαίρα συμπυκνωμένη όλη τη νεοφιλελεύθερη βία απέναντι στην κοινωνία. Το σύνθημα «Στις Τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες» συγκλόνισε μια Ελλάδα που ήδη είχε μπει σε μια βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Ο Δεκέμβρης του 2008 έγινε  το προανάκρουσμα των μεγάλων συγκρούσεων που θα σφραγίσουν για τα επόμενα χρόνια την ελληνική κοινωνία.
7 χρόνια μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής, αυτή τη φορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει αναλάβει την επιβολή των απαιτήσεων των «δανειστών»-τοκογλύφων. Η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους και η με κάθε κόστος παραμονή στην ολοκληρωτική Ευρωζώνη εξακολουθούν να διαμορφώνουν συνθήκη κοινωνικής καταστροφής. Η απαξίωση των δυνάμεων της εργασίας συνεχίζεται, η θέση της νεολαίας έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, με τους νέους να καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και τη μετανάστευση, ο αυταρχισμός κυριαρχεί, τα νομοσχέδια συντάσσονται από το κουαρτέτο των «δανειστών», στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχούν οι καυγάδες του «μνημονιακού θιάσου». Εκρηκτικά κοινωνικά υλικά σωρεύονται και πάλι, αναζητώντας διέξοδο και μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση.  
7 χρόνια μετά το Δεκέμβρη καλούμαστε να ξαναπιάσουμε το νήμα της εξέγερσης της νεολαίας αλλά και του λαϊκού ξεσηκωμού. Να αντισταθούμε στην ηττοπάθεια και να ξανακάνουμε την οργή συλλογική αυτοπεποίθηση και αγώνα για έναν άλλο δρόμο για την ελληνική κοινωνία, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από τηνευρωζώνη και τους ευρωμονόδρομους, με τις δυνάμεις της εργασίας στο τιμόνι.  
Γι’ αυτό το λόγο και η Λαϊκή Ενότητα καλεί τις νέους και του νέους αλλά και όλο το λαό να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς,την Κυριακή 6 Δεκέμβρη. Για να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές που δολοφονούν καθημερινά την ελπίδα.
Για να πάρουμε πίσω το μέλλον που μας κλέβουν!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS