Αιτωλοακαρνανία: Επιχείρηση «μαύρο σκοτάδι» από την ΔΕΗ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 20150 σχόλια

1.000 ευρώ πλαφόν από την επιχείρηση – Μπαράζ κινητοποιήσεων στην περιοχή. 15 διακοπές ρεύματος μόνο στο Αγρίνιο τις τελευταίες ημέρες –  Για 500 σε όλο το...
νομό κάνουν λόγο φορείς και σωματεία. Στο σκοτάδι ρίχνει η ΔΕΗ χιλιάδες νοικοκυριά ανά την χώρα κι’ ενώ βαδίζουμε πλέον προς το Χειμώνα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί δεκάδες διακοπές ρεύματος και στην Αιτωλοακαρνανία με πολίτες και σωματεία να βρίσκονται στις επάλξεις, θέλοντας να εμποδίσουν την «δράση» της επιχείρησης.
Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη το μεσημέρι και αμέσως μετά το τέλος των απεργιακών συγκεντρώσεων, δεκάδες πολίτες και σωματεία της περιοχής, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας από τον προϊστάμενο της επιχείρησης να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί η ηλεκτροδότηση όπου διεκόπη. Μάλιστα ο προϊστάμενος της ΔΕΗ παραδέχθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα όντως έχουν πραγματοποιηθεί διακοπές ρεύματος, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι συγκεκριμένες εντολές εκδίδονται από την Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα στο Δήμο Αγρινίου έχουν σημειωθεί 15 διακοπές ρεύματος, ενώ όπως καταγγέλλουν τα μέλη του κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή», συνολικά τις τελευταίες μέρες ευρύτερα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, έχουν σημειωθεί 500 περίπου διακοπές ηλεκτροδότησης, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της επιχείρησης.

«Εμείς ως κίνημα έχουμε στοιχεία ότι έχουν πραγματοποιηθεί 500 περίπου διακοπές ρεύματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, παρόλο που η ΔΕΗ δεν το παραδέχεται. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά για να γνωρίζουν πλήρως και οι συμπολίτες μας τι γίνεται. Η ομάδα επανασύνδεσης του κινήματός μας βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ενώ την Πέμπτη ήταν η πρώτη προειδοποιητική επί της ουσίας διαμαρτυρία στην ΔΕΗ.

 Αν οι διακοπές συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν και θα μας βρουν απέναντί μας. Δεν πρόκειται για τους λεγόμενους «μπαταχτσήδες». Πρόκειται για μικρομεσαία νοικοκυριά που λόγω της κρίσης έχουν καθυστερήσει να καταβάλλουν λογαριασμούς. Όπως μας ενημέρωσε προχθές και ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Αγρινίου, η επιχείρηση έχει θέσει πλαφόν οφειλής τα 1.000 ευρώ. Από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και πάνω αν δεν γίνει είτε εξόφληση σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα αυτή, είτε διακανονισμός η ΔΕΗ θα προχωρά σε διακοπή της ηλεκτροδότησης» ανέφερε μεταξύ άλλων στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Πρόεδρος του Κινήματος «Δικαίωμα στη Ζωή» Νίκος Καμζέλας.
Από την πλευρά της πάντως η ΔΕΗ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται οξυγόνο. sinidisi.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS