Κορυφαίος επιχειρηματίας εμπλέκεται στην υπόθεση Σαββαΐδου

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Έρχονται ποινικές διώξεις που θα ταράξουν το πολιτικό σκηνικό για το «δωράκι» της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων στους καναλάρχες, με την καθυστέρηση στο φόρο των...
διαφημίσεων - Το «κεφάλι» της από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η υπόθεση με την ποινική δίωξη κατά της Σαββαΐδου έχει και συνέχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ασκήσει ποινικές διώξεις και κατά συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να είχε... προνομιακή μεταχείριση από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει οικονομικό και πολιτικό «σεισμό», καθώς πρόκειται για κορυφαίο επιχειρηματία, με πολύ στενές σχέσεις με τη ΝΔ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαΐδου αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Α. Τριανταφύλλου με την ιδιότητα της υπόπτου και για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.
Μόλις μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό πλημμελήματος, για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η κ. Σαββαΐδου καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Μάλιστα, η απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω της ιστοσελίδας FmVoice και ενέπλεκε τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου, ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία, με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Την παραίτηση Σαββαϊδου ζήτησε ο Τσακαλώτος με εντολή Τσίπρα
Στο μεταξύ, να διευκολύνει τη θέση της κυβέρνησης με την παραίτησή της ζητά το Μαξίμου από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, για την οποία εκκρεμούν δύο υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την κ. Σαββαΐδου και να της ζητήσει να παραιτηθεί.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην κ. Σαββαΐδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης.
Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου. newsbomb.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS