Αυξήθηκε κατά 11,5 εκατ. ευρώ το όριο πληρωμών για τα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 20150 σχόλια

Μετά από διαρκείς και συστηματικές προσπάθειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα και παρά τη δύσκολη περίοδο για την ρευστότητα της Ελληνικής Οικονομίας, εγκρίθηκε η αύξηση του ορίου πληρωμών για το έτος 2015 κατά 11,5 εκατ. ευρώ, για τα έργα του εθνικού σκέλους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που εκτελεί Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η  αύξηση αντιπροσωπεύει υπερδιπλασιασμό του ορίου πληρωμών, δηλαδή από το όριο των 7,5 εκατ. ευρώ για πληρωμές εκτελούμενων έργων το έτος 2015 επετεύχθη αύξηση στο ποσό των 19 εκατ. ευρώ.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε δύο λόγους:
α) στην δυνατότητα απορρόφησης που έχει δείξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που παρόλα τα προβλήματα ρευστότητας, έχει πλησιάσει ήδη το παλιό όριο πληρωμών και
β) στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη να προχωρήσει, εντός του τρέχοντος έτους, η ολοκλήρωση των περισσότερων έργων συντήρησης των υποδομών της Δυτικής Ελλάδας.
«Παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και των ζητημάτων που έχουν προκύψει με τη ροή της χρηματοδότησης, καταφέραμε μετά από επίπονη προσπάθεια να αυξήσουμε το όριο πληρωμών σε μεγάλο βαθμό ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν μείζονος σημασίας έργα που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Περιφέρειά μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ζήτησε από τις  εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να επισπεύσουν τις εργασίες και να βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους αναδόχους των έργων που υλοποιούνται.
«Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως κάθε περιοχή μπορεί να αναδειχθεί μέσα από την υλοποίηση του ισόρροπου περιφερειακού σχεδιασμού με αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε γωνιάς της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στοχευμένες δράσεις προς όφελος των πολιτών της» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS