Ρωμανιάς: Δευτέρα παραιτούμαι – Ταπείνωση η εφαρμογή των μέτρων

Κυριακή 19 Ιουλίου 20150 σχόλια

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Ρωμανιάς ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ… εξερράγη για τον τρόπο που γράφτηκε το νομοσχέδιο.
«Είναι ένα νομοσχέδιο γραμμένο με άγνοια. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Εγώ το έμαθα από δημοσιογράφους», τόνισε ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι καταργούνται τα κατώτατα όρια στις συντάξεις.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε ήδη, όπως δήλωσε, για αυτή την απόφασή του το νέο υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και το νέο υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλο Χαϊκάλη, σε άτυπη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο το Σάββατο, παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη. Ο λόγος της απόφασής του να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας είναι τα νέα μέτρα καθώς εξήγησε ότι θα ήταν για εκείνον «εσχάτη ταπείνωση» να τα εφαρμόσει.
«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα», είπε ο κ. Ρωμανιάς.
«Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.
Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων μάλιστα σημείωσε ότι για τη συγγραφή του νόμου αυτού αγνοήθηκε το υπουργείο, ενώ τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε». aftodioikisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS