Αρχίζουν διώξεις για θέματα διαπλοκής

Τρίτη 21 Ιουλίου 20150 σχόλια

Έρχονται συλλήψεις στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης
- Θα πρόκειται για πρόσωπα που εμπλέκονται στις υποθέσεις των 1.300 δανείων και άλλων υποθέσεων της ΑΤΕ

- 20.000 φάκελοι θα περάσουν από κόσκινο - Ποιοί είναι οι επόμενοι!
«Ο πόλεμος τώρα αρχίζει». Με τη φράση αυτή κυβερνητικό στέλεχος έδωσε το στίγμα με όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες με αιχμή του δόρατος τις έρευνες του κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Το Μαξίμου στην προσπάθειά του να επανατοποθετήσει την πολιτική ατζέντα, να βρει διεξόδους στη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει από το τρίτο μνημόνιο, να προσεγγίσει ορισμένους από τους διαφωνούντες βουλευτές και να ενισχύσει τις θέσεις του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο μεταθέτει την ψήφιση των νομοσχεδίων για τη φορολόγηση των αγροτών και τις πρόωρες συντάξεις, αλλά περνάει στην αντεπίθεση ανοίγοντας όλους τους φακέλους που έχει ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης για θέματα διαφθοράς.

Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί ότι θα στείλει μηνύματα τόσο στην ελληνική κοινωνία ότι επιχειρεί να απαλύνει τις δυσκολίες και τα επαχθή μέτρα του τρίτου μνημονίου και στο εξωτερικό ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της για πάταξη της διαφθοράς και χτύπημα των «καρτέλ και των Ελλήνων βαρόνων της διαπλοκής» που τόσο έδειχναν να επιθυμούν οι Γερμανοί.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου τη Δευτέρα με τη συμμετοχή των κ.κ. Νικολούδη, Παπαγγελόπουλου, Αλεξιάδη και Πολάκη. Εκεί αποφασίστηκε όλοι οι ώριμοι και ολοκληρωμένοι φάκελοι που αφορούν σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής να σταλούν στους εισαγγελείς και να ξεκινήσει η διαδικασία των διώξεων.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό από την ερχόμενη Πέμπτη ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα να γίνουν ακόμα και συλλήψεις.
Θα πρόκειται για πρόσωπα που εμπλέκονται στις υποθέσεις των 1.300 δανείων και άλλων υποθέσεων της ΑΤΕ που ήδη έχουν σταλεί στους αρμόδιους εισαγγελείς για να ασκήσουν διώξεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρανταχτά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας τα οποία επωφελήθηκαν, πήραν δάνεια και δεν τα επέστρεψαν με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο.

Στη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο μοιράστηκαν και οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολούδης έχει αναλάβει τις υποθέσεις διαφθοράς, λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνού, τις κομπίνες και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και άλλων προμηθειών των νοσοκομείων από τις φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από την πορνεία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε όλες τις υποθέσεις των δημοσίων έργων και των τεχνικών εταιρειών και ο κ. Αλεξιάδης την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο όγκος των φακέλων που έχουν ανοίξει είναι απίστευτος και σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 20.000 περίπου. Και μόνο από τον αριθμό καταλαβαίνει κανείς πόσος χρόνος χρειάζεται για να διαλευκάνει αυτές τις υποθέσεις η δικαιοσύνη.

Όμως, στη σύσκεψη τέθηκαν προτεραιότητες. Το πρώτο ¨χτύπημα¨ δόθηκε με την υπόθεση της ΑΤΕ. Θα ακολουθήσουν τα δημόσια έργα και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Για τα τεχνικά έργα το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάληψη της ιδιοκτησίας από το Δημόσιο των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται, την ολοκλήρωσή τους από το Δημόσιο με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εκχώρησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ (πιο συγκεκριμένα στο ταμείο με περιουσιακά στοιχεία 50 δις. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία) και στη συνέχεια την παραχώρησή τους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτό θα γίνει μέσω της μετοχοποίησης δανείων, ενισχύσεων και εγγυήσεων. Η κύρια κατηγορία που θα αντιμετωπίσουν οι τεχνικές εταιρείες είναι υπερτιμολογήσεις στην κατασκευή των έργων, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι ακόμα και εφτά φορές υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Το δεύτερο μέτωπο που θα ανοίξει πολύ σύντομα η κυβέρνηση είναι αυτό των φαρμακευτικών εταιρειών και των προμηθειών των νοσοκομείων και άλλων φορέων του Δημοσίου.Σύμφωνα με πληροφορίες στους φακέλους υπάρχουν στοιχεία ακόμα και για ¨λαδώματα¨ φαρμακοποιών των δημοσίων νοσοκομείων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ο κύριος Νικολούδης είναι αποφασισμένος να ανοίξει ακόμα και παλιές υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, καθώς και την κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων από οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου.

Με την επίθεση αυτή η οποία θα εκδηλώνεται κατά κύματα η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα κερδίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πολιτικό πεδίο, θα δημιουργήσει συνθήκες μετριασμού των αντιρρήσεων και των αντιθέσεων στις ρυθμίσεις που θα προωθηθούν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Θανάσης Λυρτσογιάννης newsit.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS