Αυτή είναι η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές

Δευτέρα 13 Ιουλίου 20150 σχόλια

- Η συμφωνία προβλέπει τριετές δάνειο από 82 έως 86 δισ
- Μεταφορά κρατικής περιουσίας σε ειδικό ταμείο στην Ελλάδα ύψους 50 δισ
- Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους ηγέτες


- Ποιά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 και ποιά έως τις 22 Ιουλίου
- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η Σύνοδος Κορυφής, τονίζει την απόλυτη ανάγκη να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM.
Στο πλαίσιο αυτό, η υιοθέτηση της της συμφωνίας από τις ελληνικές αρχές είναι το κλειδί και η επιτυχής εφαρμογή της να ακολουθήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις.
Μια χώρα μέλος του ευρώ που ζητεί οικονομική βοήθεια από τον ESM μπορεί να ζητήσει ανάλογη βοήθεια όποτε είναι δυνατόν και από το ΔΝΤ. Αυτό είναι προυπόθεση για να συμφωνήσει το Eurogroup σε ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM. Γι' αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει συνεχή υποστήριξη από το ΔΝΤ (επίβλεψη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016.
Λόγω της ανάγκης να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής καλοσωρίζει τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών να νομοθετήσουν χωρίς καθυστέρηση το πρώτο πακέτο μέτρων.

Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται σε πλήρη εκ των προτέρων συμφωνία με τα θεσμικά όργανα και θα περιλαμβάνουν:

ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

• Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να αυξηθούν τα έσοδα
• άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
• την διασφάλιση της πλήρους νομιής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
• την πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ιδίως μέσω του Δημοσιονομικού Συμβουλίου επιχειρησιακή πριν από την οριστικοποίηση του μνημονίου συμφωνίας και την εισαγωγή οιονεί αυτόματων περικοπών δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος αφού όμως ζητήσει συμβουλές από το Φορολογικό Συμβούλιο και υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση των κοινοτικών οργάνων


Όσον αφορά στο ταμείο εγγυοδοσίας, προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τα εξης:

- Να αναπτύξει ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με μια πιο εξελιγμένη διοίκηση

- Περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο επενδυτικό ταμείο το οποίο θα αποκτήσει κέρδος από αυτά μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Με τα κέρδη από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων θα γίνει η αποπληρωμή του νέου δανείου από τον ESM. Στόχος είναι η συγκέντρωση 50 δισ από τα οποία τα 25 θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το 50% των 25 δισ θα χρησιμοποιηθεί για την μείωση του χρέους και το υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.

Αυτό το ταμείο, θα ιδρυθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από Έλληνες υπό την επίβλεψη των σχετικών ευρωπαϊκών θεσμών.
newsit.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS