Το ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS απαντάει στον κ.Ραγκούση

Δευτέρα 1 Ιουνίου 20150 σχόλια



Ο κ.Ραγκούσης μέσω fb κάνει οικονομική ανάλυση σε ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.
Giannis Ragkousis: "Αύξηση ΦΠΑ 2δις€" σημαίνει "Μείωση μισθών-συντάξεων 2δις€"

Αν από την αύξηση του ΦΠΑ θα έχουμε αύξηση των εσόδων κατά λ.χ. 2 δις Ευρώ, τότε μπορεί ο Τσίπρας να ισχυρίζεται πως δεν προωθεί μείωση μισθών και συντάξεων ;Όχι βέβαια.
Γιατί; Μα διότι οι επιχειρήσεις (πάσης νομικής μορφής) απαλλάσσονται από το ΦΠΑ, κι όταν τον καταβάλλουν μετά τον συμψηφίζουν, δηλαδή τους επιστρέφεται.
Ποιοι πληρώνουν ΦΠΑ ; Αποκλειστικά οι καταναλωτές, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και...οι άνεργοι.
Επομένως, κατά απόλυτη βεβαιότητα, αύξηση δημοσίων εσόδων ΦΠΑ κατά 2 δις Ευρώ σημαίνει...
ΜΕΙΩΣΗ μισθών, συντάξεων και επιβάρυνση ανέργων κατά 2 δις Ευρώ !
ΑΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, μόνο από το ΦΠΑ, κυρίως για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά, άμα είσαι Τσίπρας έχεις το θράσος και λες:
"κόκκινη γραμμή μου οι μισθοί και οι συντάξεις... μόνο το ΦΠΑ θα αυξήσω"


ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS:  κ.Ραγκούση, συμφωνούμε απόλυτα. Από τα «λεφτά υπάρχουν» πώς φτάσαμε ως εδώ;
Καστελόριζο Πέμπτη 22 Απριλίου 2010*
Μνημόνιο: Αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα καταγράφει επιστημονική ομάδα, αποδίδοντας το φαινόμενο στην οικονομική λιτότητα και την αύξηση των ποσοστών ανεργίας.

Μάλιστα, οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής φάνηκε να επηρέασαν εντονότερα τους άνδρες που έχασαν την δουλειά τους, ενώ αύξηση αυτοκτονιών καταγράφηκε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου BMJ Open,
Από το 2008 έως το 2014 υπολογίζεται ότι «εξαφανίστηκαν» πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπορικές κατά βάση. Αυτό συνιστά μείωση της τάξης του 25%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή», από 820.185 επιχειρήσεις το 2008, το 2014 υπολογίζεται ότι ο αριθμός του μειώθηκε στις 614.000, ενώ και το 2015 συνεχίζεται το «κύμα» των λουκέτων.
Στο λιανεμπόριο τροφίμων μόνο, έκλεισαν μέσα σε τέσσερα χρόνια (2010-2013) 3.660 σημεία πώλησης, με τη μείωση σε ό,τι αφορά τα παραδοσιακά μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, αρτοποιεία) να φτάνει στο 27% και στα μίνι μάρκετ στο 20%.
Σε 24.423.000 υπολογίζει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τους άνεργους στην Ευρωζώνη, τον Νοέμβριο του 2014, με την Ελλάδα να διατηρεί την αρνητική πρωτιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο παρέμεινε σταθερό στο 11,5%. Η Ελλάδα, με στοιχεία Σεπτεμβρίου, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση με ποσοστό 25,7%, αν και παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο έτους (από 28% τον Οκτώβριο του 2013). Παράλληλα, η υψηλή ανεργία των νέων της Ισπανίας (53,5%) κράτησε στη δεύτερη θέση την Ελλάδα, με 49,8%.

Καστελόριζο Πέμπτη 22 Απριλίου 2010*
Το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τόνο δραματικό αλλά και με τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας έκανε λόγο για μονόδρομο, για τη μοναδική λύση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, την μοναδική επιλογή ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ζωντανή. Τους τελευταίους μήνες είχε άλλωστε με μεγάλη επιτυχία καλλιεργηθεί το δίλημμα χρεοκοπία ή υποταγή. 

Η χρεοκοπία περιγράφεται με τα χειρότερα χρώματα η υποταγή ως κάτι προσωρινό. Από το Καστελόριζο λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα και υποδέχτηκε τους ξένους δανειστές και επικυρίαρχους της χώρας, τους ανθρώπους που  χρόνια τώρα κάνουν κουμάντο, χαράσσουν πολιτική, λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για λογαριασμό του ελληνικού λαού. 

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε παραδέχτηκε μέσα στον ναό της Δημοκρατίας το ελληνικό κοινοβούλιο πως η Ελλάδα έχει εκχωρήσει μερικώς την εθνική της κυριαρχία… ποιος μιλάει.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS