Κώστας Τάκκας: Ο Κύπριος πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου FIFA κι ενός...πορνό

Σάββατο 30 Μαΐου 20150 σχόλια

Ο “βόθρος” της FIFA ξεχειλίζει από την περασμένη Πέμπτη, με τις συλλήψεις των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που έγιναν στη Ζυρίχη. Μέσα σε αυτούς και ο Κύπριος, Κώστας Τάκκας

Τα τελευταία χρόνια τα νησιά Κέιμαν έγιναν γνωστά ως... φορολογικός παράδεισος. Σε αυτό το σύμπλεγμα τριών νήσων της Καραϊβικής, που εδρεύουν πάρα πολλές offshore εταιρειες, φαίνεται πως εσχάτως αποτελεί μία από τις έδρες της FIFA-Nostra, που έχει για πρωταγωνιστή τον Κώστα Τάκκα.

Παρότι κατάγεται από τη Μεγαλόνησο, από μικρός μεγάλωσε στα νησιά Κέιμαν, όπου διατηρούσε επιχείρηση ο πατέρας του. Ο Κύπριος παράγοντας ποδοσφαίρου εμφανίζεται ως “άσος” της διαφθοράς, βάσει των όσων του προσάπτει η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Ο 58χρονος απόφοιτος του Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου κατείχε τη θέση του γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των Νήσων Κέιμαν, ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε “δεξί χέρι” του προέδρου της εν λόγω Ομοσπονδίας, Τζέφρι Γουέμπ, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ανέλαβε τη θέση του προέδρου της CONCACAF (Συνομοσπονδία της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της Καραϊβικής).

Το “alter ego” του Γουέμπ εμφανίζεται να έλαβε -για λογαριασμό του “αφεντικού” του- κάτω από το τραπέζι ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ από μια αμερικανική εταιρεία που ξόδεψε συνολικά 25 εκατ. δολάρια για τηλεοπτικά δικαιώματα της προκριματικής φάσης (στην Καραϊβική) των αγώνων Παγκοσμίων Κυπέλλων σε Ρωσία (2018) και Κατάρ (2022).

Ο Κύπριος παράγοντας ποδοσφαίρου εμφανίζεται ως “άσος” της διαφθοράς, βάσει των όσων του προσάπτει η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ. Βάση του Κώστα “Μιχάλη” Τάκκα, που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, αποτελεί τπο Λονδίνο, όπου διαμένει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του. Ωστόσο, ταξιδεύει πολύ συχνά στην Ελβετία, τη Βραζιλία και στα νησιά Κέιμαν φυσικά. Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης οικίας στη Σαρωνίδα και θαμώνας της Βάρκιζας έχοντας παρέα τον αδελφό του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Ο Κώστας Τάκκας συνελήφθη, όχι μόνον από τις ελβετικές Αρχές, αλλά και -μέσω ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου- γυμνός και μόνος του να απολαμβάνει προσωπικές στιγμές. ethnos.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS