Συνεχίζουν οι ασυνείδητοι «ψαράδες» να καταστρέφουν τον Αμβρακικό

Παρασκευή 29 Μαΐου 20150 σχόλια

Συνεχίζεται η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό με χρήση εργαλείων που καταστρέφουν ότι υπάρχει στον βυθό μαζί με γόνο, στον βωμό τεράστιων κερδών.

Και η κατάσταση θα συνεχίζει αφού οι κυρώσεις για τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν ελάχιστες σε σχέση με το μεγάλο κέρδος που αποκομίζουν οι παράνομοι αλιείς, αφού τα πρόστιμα είναι αρκετά χαμηλά και δεν προβλέπονται περαιτέρω κυρώσεις στους παραβάτες, που να αποτρέπουν την παράνομη αλιεία.
Από την άλλη με τα μέσα που διαθέτει η Λιμενική Αρχή είναι αδύνατος ο συνεχής έλεγχος της περιοχής του Αμβρακικού.
Και έτσι αλωνίζουν στην κυριολεξία οι παράνομοι ψαράδες σε όλη την έκταση του Αμβρακικού.
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, εντόπισε σήμερα το πρωί άλλους τρεις επαγγελματίες αλιείς, που δρούσαν από κοινού, στην θαλάσσια περιοχή «Κέφαλος» Αμβρακικού Κόλπου, να αλιεύουν, με ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος και ένα ερασιτεχνικό, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα, δύο απαγορευμένα συρόμενα αλιευτικά εργαλεία τύπου μηχανότρατας (τρατάκι).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, για τους παραβάτες κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων, στο πλαίσιο της αλιευτικής νομοθεσίας, ενώ τα 13 κιλά γαρίδας που βρέθηκαν στα δίχτυα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα. pamepreveza.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS