ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απαντώντας στον κ. Σακελλαρίδη

Τρίτη 5 Μαΐου 20150 σχόλια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον κ. Σακελλαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
* Η κυβέρνηση απόλυτα συνεπής στην… πλήρη ασυναρτησία της, διαψεύδει για μια ακόμα φορά τον εαυτό της:

--Στην αρχή υποστήριζε ότι δεν έχει ανάγκη τα χρήματα από την τελευταία δόση του Μνημονίου.
--Στη συνέχεια υποστήριζε ότι θα πάρει χρήματα από τους δανειστές, χωρίς να υπογράψει το Μνημόνιο.
--Ύστερα υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου ως τον Ιούνιο, χωρίς να πάρει χρήματα. Τότε το ονόμαζε αυτό «υπερήφανη διαπραγμάτευση». Τώρα παραδέχεται ότι ήταν σφάλμα γιατί δεν κατάλαβαν τι υπέγραφαν!
--Στο μεταξύ παραδέχθηκαν επίσης ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα της τελευταίας δόσης για τα οποία θα επιτύγχαναν «ενδιάμεση συμφωνία»!
Πότε; Μέσα στο Μάρτιο! Κι ύστερα ως τα μέσα Απριλίου! Κι ύστερα ως τα τέλη Απριλίου! Κι επειδή όλες αυτές οι ημερομηνίες πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα, τώρα μας λένε ότι… δεν θα υπάρξει ενδιάμεση Συμφωνία, αλλά θα πάνε κατ’ ευθείαν σε οριστική συμφωνία, δηλαδή σε νέο Μνημόνιο, για τα επόμενα δύο χρόνια!
* Για τις συντάξεις δεν χρειάζεται να ρωτούν εμάς. Μπορούν να διαβάσουν τα κονδύλια που ψηφίσαμε στον Προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς. Προβλέπεται αύξηση του κονδυλίου για τις συντάξεις συνολικά. Ιδιαίτερα για τις κύριες συντάξεις εμείς ούτε δεχθήκαμε, ούτε καν συζητήσαμε, ενδεχόμενο μείωσής τους. Όπως δεν δεχθήκαμε και τις ομαδικές απολύσεις…
Όπως δεν δεχθήκαμε ούτε συζητήσαμε, μείωση μισθών στο δημόσιο. Τώρα, τι ακριβώς συνέβη; Έχουν τόσο επιδεινωθεί τα πράγματα επί των ημερών τους, που τους ζητούν μείωση κύριων συντάξεων και μισθών;
* Ειδικά για τις επικουρικές, που αποτελούν μικρό μέρος του εισοδήματος των συνταξιούχων, σήμερα προβλέπεται πράγματι, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που θα οδηγήσει σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή μείωση για φέτος, σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή αύξηση και σε άλλες δεν θα υπάρξει αλλαγή.
Κι όπου υπάρξουν μικρές μειώσεις, δεν θα είναι οριζόντιες, θα αφορούν μικρές ομάδες συνταξιούχων, θα είναι προσωρινές και στο σύνολο αποδοχών του συνταξιούχου δεν θα ξεπερνούν το 2,5%!
Η συνολική μείωση του κονδυλίου που προβλέπει ο Προϋπολογισμός μόνο για τις επικουρικές, είναι 4,4%. Αλλά αποτελούν μικρό ποσοστό ενός μικρού ποσοστού του συνολικού εισοδήματος μικρών ομάδων συνταξιούχων. Κι αυτή ακόμα η μείωση θα αντιστραφεί σε αύξηση, όταν αυξηθεί η απασχόληση και αυξηθούν αντίστοιχα οι εισφορές στα ταμεία.
Η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επικουρικών στο μέλλον. Και η όποια μείωση θα είναι μόνο προσωρινή. Στην επόμενη χρονιά μπορεί να αντιστραφεί σε αύξηση.
Ενώ η κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, οδηγεί τους συνταξιούχους σε αγωνία, αν θα καταβληθούν συντάξεις στο τέλος του μήνα! Και οι υπουργοί της παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα προειδοποιώντας ότι την άλλη βδομάδα ή τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν καθόλου λεφτά για συντάξεις!
* Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε - για την ακρίβεια απάντησε πως «δεν γνώριζε» - ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS