Έργα συνολικού ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, για την άρση επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τρίτη 12 Μαΐου 20150 σχόλια

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την προσπάθεια που γίνεται ώστε να συντηρηθούν δρόμοι που παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με στόχο, να αρθεί η επικινδυνότητα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Κατά τη 17η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο, εγκρίθηκαν δημοπρατήσεις για σημαντικά έργα, συνολικού ύψους περίπου 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου για την «Συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού ΠΔΕ (αντικατάσταση καλωδίων, ιστών, φωτιστικών σωμάτων κ.λπ.) για την περίοδο 2014-2015» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Για την Π.Ε. Αχαΐας δόθηκε το «πράσινο φως» στις εισηγήσεις που έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο, για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη «Σήμανση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο Ε.Ο. δίκτυο Π.Ε. Αχαΐας», προϋπολογισμού 310.000  ευρώ, για τη δημοπρασία του έργου «Συντήρηση οδού Μαμουσιά-Δουμενά- Άνω Ζαχλωρού έως τη διασταύρωση με την οδό Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, καθώς και για το έργο «Συντήρηση οδού Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Για την Π.Ε. Ηλείας, όπως εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση των έργων «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και «Καθαρισμός τάφρων-πρανών και ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Τέλος, για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εγκρίθηκε η δημοπρασία για το έργο «Συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Μεσολογγίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Την εισήγηση στην Επιτροπή έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.
«Όλα αυτά τα έργα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμβάλλουν αποφασιστικά στην άρση επικινδυνότητας για όσους κυκλοφορούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυό μας. Προσπαθούμε με ελάχιστους πόρους να τα καταφέρουμε, όμως εστιάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στην ενίσχυση, δηλαδή της οδικής ασφάλειας», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστειδόπουλος.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS