Φ. Κουβέλης: ''Λέει ψέματα ο Α. Σαμαράς ότι μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος ΠτΔ'' (Βίντεο)

Πέμπτη 23 Απριλίου 20150 σχόλια

«Δεν είναι αληθές, δεν είναι ακριβές» δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας την «αποκάλυψη» που έκανε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Mega, ότι είχε προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είπε πως τα σενάρια για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τα διάβασε στις 30 Αυγούστου στην εφημερίδα «Καθημερινή».
«Εγώ δεν είχα καμία επαφή» είπε και θύμισε πως τον Οκτώβριο το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην στηρίξει κανένα υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Ήταν πολιτική απόφαση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές» είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Σας βεβαιώνω, δεν σηκώθηκε ποτέ κανένα τηλέφωνο,αλλά και εάν γινόταν δεν θα δεχόμουν».
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε και ο κ. Βενιζέλος τον προσέγγισαν για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ όσον αφορά στον κ. Σταμάτη, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ήταν αυτός που μετέφερε το μήνυμα – πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε πως πράγματι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της προσωπικής τους γνωριμίας, αλλά ποτέ δεν ετέθη αυτό το θέμα.
Η δήλωση που έκανε το βράδυ της Τετάρτης στο Mega ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ότι είχε προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκάλεσε αίσθηση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην εκπομπή «On line» του Mega ο κ. Σαμαράς είπε ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα προτάθηκε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν δέχθηκε.
«Έστειλα, την παραμονή που προτείναμε τον κ. Δήμα, τον κ. Σταμάτη στο γραφείο του και ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως εάν ο κ. Κουβέλης είχε δεχθεί «σήμερα θα ήμασταν έξω από το Μνημόνιο». eirinika.grShare this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS