Η οικονομική καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πέμπτη 23 Απριλίου 20150 σχόλια

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποβολή του από τις διεθνείς διοργανώσεις και η ζημιά των συλλόγων και της Εθνικής ομάδας σε νούμερα, αποτυπώνει το μέγεθος της «καταστροφής» σε περίπτωση που παρθεί οριστική απόφαση από FIFA και UEFA.

Από την επόμενη μέρα εφαρμογής της απόφασης, οι ελληνικοί σύλλογοι δεν θα μπορού να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ούτε φυσικά και η Εθνική ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του EURO 2016. Τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία την επόμενη σεζόν μετά τις «αυξήσεις» που έκανε η UEFA θα άγγιζαν περίπου τα 50 εκ. ευρώ για τις ελληνικές ομάδες, όμως θα χαθούν δημιουργώντας φυσικά αλυσιδωτά προβλήματα στο μέλλον.

Σχεδόν 30 εκ. από το Τσάμπιονς Λιγκ
Η UEFA θέλησε να δώσει έξτρα κίνητρο από τη νέα σεζόν στις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ, αυξάνοντας τα έσοδα τους όμως δεν θα μπορούσε να μην αυξήσει και τα έσοδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνολικά και στις δύο διοργανώσεις, θα υπάρξει μια αύξηση του 30% ωστόσο μια ματιά πιο προσεκτικά στα νούμερα, φανερώνει το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστούν οι ελληνικοί σύλλογοι.
Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής μπαίνει απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν. Μέχρι πέρυσι κάθε ομάδα έβαζε στα ταμεία της 8,6 εκ. ευρώ με τη συμμετοχή στους ομίλους ενώ από του χρόνου το ποσό αυτό αυξάνεται στα 12 εκ. Το ποσό για κάθε νίκη εκτοξεύεται στα 1,4 εκ. και φυσικά αυτά τα νούμερα δεν αφορούν μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη 2η ελληνική ομάδα αν φυσικά περάσει από τα προκριματικά και τα πλέι-οφ. Το συνολικό ποσό μαζί με το Market Pool από τα τηλεοπτικά δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 30 εκ. Ευρώ.

50% αύξηση στο Γιουρόπα Λιγκ
Απίστευτα είναι τα νούμερα που θα έχει από του χρόνου το Γιουρόπα Λιγκ. Η είσοδος στους ομίλους θα αποφέρει σε κάθε σύλλογο 2,4 εκ. ευρω ενώ η κάθε νίκη θα φέρνει στα ταμεία 300,000 ευρω από 200,000 που ήταν μέχρι πέρυσι. Η ομάδα μάλιστα που θα παίρνει την πρόκριση ως πρώτη από τον όμιλο θα εισπράττει άλλες 600.000 ευρώ ενώ ο δεύτερος που περνάει στους «32» παίρνει 400.000. Συνολικά, μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να φέρει μέχρι και 5 εκ. ευρώ στα ταμεία ενός ελληνικού συλλόγου την επόμενη σεζόν.

Χάνεται το νόημα της Εθνικής ομάδας
Αυτόματα με τον αποκλεισμό, παύεται κάθε δραστηριότητα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Από την στιγμή που δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σε διοργάνωση των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών οργανώσεων,δεν θα μπορεί να δώσει ούτε φιλικό παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι θα κατρακυλήσει τόσο στη FIFA Ranking όσο και στο UEFA Ranking, χάνοντας ουσιαστικά ότι με κόπο έχτισε τα τελευταία 12 χρόνια με τις διακρίσεις της. dete.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS