Ευάγγελος Παπαγεωργίου: Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καραγκούνη για την μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και καθυστερημένο και προσχηματικό!

Δευτέρα 27 Απριλίου 20150 σχόλια

Κληθείς ο Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου δήλωσε:


«Προεκλογικά είχα αναδείξει στην ιστοσελίδα μου τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Αγρινίου και τότε  είχα δεχθεί ποικίλες  επιθέσεις. Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καραγκούνη για την μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και καθυστερημένο και προσχηματικό! Ο κ. Καραγκούνης  θα έπρεπε να γελάει  με τα χάλια της Νέας Δημοκρατίας,  που ενώ αγόρασε μαγνητικό τομογράφο, ξέχασε… να εκπαιδεύσει ακτινολόγους για να το χρησιμοποιούν. Συνεπώς δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης γιατί ο συγκεκριμένος μαγνητικός τομογράφος σκουριάζει στις αποθήκες του Νοσοκομείου Αγρινίου σε βάρος της τσέπης του μέσου κατοίκου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονα προς όφελος λίγων και τυχερών αλλά κυρίως προς μεγάλη ευχαρίστηση των μετόχων του ΕΥΗΝΩΡ. Από την άλλη η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να πιέσει αποφασιστικά το Υπουργείο για να μην θεωρηθεί ότι είναι συνένοχη στην μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Ό κ. Εισαγγελέας πρέπει σε κάθε περίπτωση να δείξει την δέουσα ευαισθησία και να διατάξει άμεσα προκαταρκτική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Αναρωτιέμαι όμως, ως απλός πολίτης, πως η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε μέσα στην κρίση να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο με πανάκριβα μηχανήματα, που δύσκολα κανείς συναντά ακόμη και στην Αθήνα».
Για το σχόλιο του Πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας Ευάγγελου Παπαγεωργίου με τίτλο «ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ» ο ιατρός Βελισσάριος Καραγκούνης, αδελφός του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, απέστειλε μια εξώδικη διαμαρτυρία ισχυριζόμενος, ότι ναι μεν ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πλην όμως το διαγνωστικό κέντρο «ΕΥΗΝΩΡ», συμφερόντων της οικογένειας Καραγκούνη, δεν είναι το μοναδικό στο Αγρίνιο, που παρέχει τέτοιες υπηρεσίες, αλλά υπάρχουν και άλλα δύο παρόμοια κέντρα.

          Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Παπαγεωργίου, που παρατίθεται αυτούσια προς γνώση των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου αυτοί να μάθουν όλη την αλήθεια και να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα.ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παπαγεωργίου Ευαγγέλου, Δικηγόρου Αθηνών στον Άρειο Πάγο (Αρ. Μητ. Δ.Σ.Α. 11880), κατοίκου Αθηνών, οδός Απόλλωνος, αρ. 1.

ΠΡΟΣ

Καραγκούνη Βελισσάριο, ιατρό, κάτοικο Αγρινίου, οδός Χρήστου Σαλάκου, αρ. 4.
-------------------------------------------

          Με έκπληξη και αγανάκτηση για την θρασύτητά σας πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, ότι μου κοινοποιήσατε από την Λευκάδα την από 31-03-2015 εξώδικη διαμαρτυρία σας με ένα εξωπραγματικό περιεχόμενο, δόλια κατασκευασμένο για την δημιουργία εντυπώσεων και με υποκρυπτόμενες στο μέλλον άγνωστες στοχεύσεις.
          Βέβαια, σας ευχαριστώ θερμά όχι μόνο γιατί διαβάζετε ανελλιπώς την ιστοσελίδα μου, αλλά γιατί επιβεβαιώσατε απόλυτα το περιεχόμενο της διατυπωθείσης, υπό την μορφή ερωτήσεως, εύλογης απορίας μου, χωρίς κανέναν απολύτως δυσφημιστικό ή συκοφαντικό ισχυρισμό για κανένα πρόσωπο, πολιτικό ή μη.
          Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνετε ότι τόσα χρόνια ο μαγνητικός τομογράφος, που αγοράσθηκε για το Νοσοκομείο Αγρινίου, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, άλλως με το αίμα και τον ιδρώτα του απλού Έλληνα πολίτη, δεν χρησιμοποιείται και το έγκλημα αυτό ανεχόταν και συνεχίζει να ανέχεται ο τοπικός πρώην κυβερνητικός βουλευτής και νυν βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωπος της Ν.Δ. αδελφός σας Κώστας Καραγκούνης.
          Ωστόσο, με παραξενεύει το γεγονός ότι ο αδελφός σας, στον οποίον μόνο απευθυνόταν η ερώτησή μου χωρίς κανέναν χυδαίο υπαινιγμό ή προσβλητικό ισχυρισμό, ο οποίος τώρα κρύβεται πίσω από εσάς και αποφεύγει να εμφανισθεί, δεν έπραξε τίποτε απολύτως για να αλλάξει αυτή η νοσηρή κατάσταση και να αρχίσει να λειτουργεί επιτέλους ο μαγνητικός τομογράφος προς όφελος των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
-      Δεν με ενδιαφέρει κύριε, εάν το διαγνωστικό σας κέντρο, συμφερόντων της οικογενείας σας, καλύπτει το 100% ή το 51% ή το 33,3% των παραπεμπτικών του Νοσοκομείου Αγρινίου προς τους ασθενείς για μαγνητική τομογραφία, αλλά αντιθέτως αυτό που με ενδιαφέρει είναι, ότι ο φτωχός κάτοικος του Νομού μας είναι υποχρεωμένος κάθε φορά να πληρώνει 30,00 ευρώ και προς εσάς, προς όφελος της τσέπης σας.
Αυτό, κύριε, θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει και κυρίως να ενδιαφέρει πολιτικά, κοινωνικά, ανθρώπινα και ηθικά τον αδελφό σας, ο οποίος κρυπτόμενος πίσω από εσάς, σας έδωσε την εντολή να με επιπλήξετε …, κάτι που θυμίζει έντονα την λαϊκή παροιμία, «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».
Προφανώς, κύριε, χτυπήσατε λάθος πόρτα, γιατί οι απειλές σας ούτε με αγγίζουν ούτε με αφορούν, ενώ, εάν ήθελα, να σας προσβάλλω θα μπορούσα να προβώ σε αναπαραγωγή προσφάτων δημοσιευμάτων, πολύ πιο επιβαρυντικών για το διαγνωστικό κέντρο «ΕΥΗΝΩΡ», που έχουν δει το φως της δημοσιότητας…., κάτι που όμως ουδέποτε έπραξα, αφού δεν με ενδιαφέρει τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση.
Επειδή λοιπόν, κύριε, προσπαθήσατε να αντιμετωπίσετε πολιτικάντικα το σχόλιό μου,  μπορείτε τώρα να μου απαντήσετε στις κάτωθι πολιτικές ερωτήσεις μου;

1)   Πότε ο αδελφός σας Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε κάποια ερώτηση ή επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για την μη λειτουργία και την μη χρήση του μαγνητικού τομογράφου του Νοσοκομείου Αγρινίου;

2)   Πότε ο αδελφός σας Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης έστειλε κάποιο έγγραφο και με ποιο πρωτόκολλο στο Υπουργείο Υγείας καταγγέλλοντας την μη λειτουργία και την μη χρήση του μαγνητικού τομογράφου του Νοσοκομείου Αγρινίου;

Φροντίστε λοιπόν, κύριε, να δείχνετε ευαισθησία προς τον μέσο και απλό Έλληνα πολίτη, ο οποίος ξεζουμίζεται άδικα για να σας πληρώνει χωρίς να απολαμβάνει στο συγκεκριμένο θέμα της δικαιούμενης δημόσιας δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας και βέβαια να συμβουλεύσετε τον αδελφό σας αφ ενός μεν να αγωνίζεται για τα προβλήματα των κατοίκων του Νομού μας αφ’ ετέρου δε να συμπονά τους συντοπίτες του και όχι να κοιτάζει το δικό του προσωπικό οικονομικό συμφέρον, αφού το διαγνωστικό σας κέντρο καλύπτει σημαντικό κομμάτι της συγκεκριμένης ιατρικής αγοράς και έχει ήδη πολύ μεγάλα κέρδη.
Τέλος μιλάτε εσείς για συκοφαντική δυσφήμιση όταν, πριν καν μου επιδώσετε την διαμαρτυρία σας, διαδώσατε στο Αγρίνιο, ότι μου κοινοποιήσατε εξώδικο, αφού διάφοροι κάτοικοι της πόλης μου επιβεβαίωσαν  ότι το πληροφορήθηκαν είτε από εσάς, είτε από τον αδελφό σας.
            Κατόπιν όλων αυτών σας καλώ να ανακαλέστε άμεσα την εξώδικη διαμαρτυρία σας προς εμένα, γιατί θίγεται και προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, αφού με ψεύδη καθώς και με παραπλανητικές και κατασκευασμένες εκ μέρους σας εικασίες προσπαθείτε να θεμελιώσετε ανύπαρκτο αγωγικό δικαίωμα.
          Το έγγραφό σας, με τον τρόπο, που κοινοποιήθηκε, κατέστη γνωστό σε ολόκληρο τον εργασιακό μου χώρο και προκάλεσε σε μένα σοβαρή, ουσιώδη και ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη, για την οποία είσθε αποκλειστικά και κύρια υπαίτιος και υπεύθυνος.
          Επομένως, εάν δεν ανακαλέσετε το εξώδικο αυτό εντός 48 ωρών θα στραφώ σε βάρος σας ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Βελισσάριο Καραγκούνη, προς γνώση του, και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντας όλο το περιεχόμενό της στην οικεία έκθεση επίδοσής του.  

Αθήνα,  6-4-2015


Ο Εξωδίκως Δηλών
Η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη
Ο οποίος ανέφερε πως: «Εδώ γελάμε τώρα. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης φταίει διότι το κυβερνών κόμμα δεν λειτουργεί τον τομογράφο; Έχω ζητήσει επανειλημμένα την στελέχωση του μαγνητικού τομογράφου.
Ρωτήστε πόσες φορές έχω πάει στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με αυτό. Πρόκειται για τον τόπο μου και ενδιαφέρομαι. Το ερώτημα είναι η κυβέρνηση έχει φέρει τους απαραίτητους επικουρικούς; Το κονδύλι έφυγε τώρα.
Του αδερφού μου λειτουργεί τους τελευταίους μήνες μόνο και ο κόσμος πηγαίνει σε αυτόν διότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση και είναι ένας από τους καλύτερους της χώρας. Ελπίζω να μην είναι κατακριτέα η ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα.
Ο ιδιώτης θα κάνει την δουλειά του. Το κράτος είναι αυτό που πρέπει επίσης να κάνει την δουλειά του. Ο Καραγκούνης φταίει που δεν πάνε γιατροί; Τόσο πολύ ελέγχει τα πράγματα στο Αγρίνιο ο Καραγκούνης;
Θα βάλω τα γέλια σε λίγο. Ρωτήστε να μάθετε ωστόσο πόσες παρεμβάσεις έχω κάνει για να πάνε γιατροί στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Γιατί δεν πάνε; Γιατί τα κονδύλια για τους επικουρικούς χάθηκαν. Τα πήγαν στα ταμειακά διαθέσιμα. Θα καταθέσω μάλιστα και σχετική ερώτηση και όχι μόνο για τον μαγνητικό αλλά και άλλες ειδικότητες όπως του νεφρού».

Τι λένε στο νοσοκομείο
Επί κυβερνήσεως ΝΔ δεν διορίστηκε ποτέ εξειδικευμένος ακτινολόγος γιατρός προκειμένου να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου του Αγρινίου
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο koutipandoras.gr υψηλά ιστάμενη πηγή του νοσοκομείου, από την ημέρα που ξεκίνησε το νοσοκομείο ουδέποτε υπήρξε ειδικευμένος γιατρός ακτινολόγος που να μπορεί να τον λειτουργήσει.
Όπως μας ανέφερε η ίδια πηγή, λόγω των περικοπών έχουν απομείνει πέντε γιατροί ακτινολόγοι από τους 8 που προβλέπονταν αρχικά εκ των οποίων ένας με δική του πρωτοβουλία και παραίνεση των υπολοίπων, έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται στην χρήση του μαγνητικού τομογράφου στην Αθήνα με τα έξοδα μετακίνησης από την τσέπη του. Η εκπαίδευσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.
Για την σωστή λειτουργία του μαγνητικού χρειάζονται κανονικά δύο ειδικευμένοι γιατροί ακτινολόγοι.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS