Αγρίνιο: Στις 135.000 ευρώ το “μεροκάματο” των δουλεμπόρων

Σάββατο 11 Απριλίου 20150 σχόλια

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που διακινεί παράνομους μετανάστες βρίσκονται οι αρχές στο Αγρίνιο, μετά τον εντοπισμό 54 μεταναστών στον Αχελώο και τη σύλληψη πέντε δουλεμπόρων.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 54 και 57 ετών, δύο Ιταλοί, ηλικίας 55 και 37 ετών και ένας Τούρκος, ηλικίας 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να μεταφέρουν, μέσω Αστακού, στην Ιταλία 54 μετανάστες, λαμβάνοντας ως αμοιβή περίπου 135.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι, οι 54 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν, επιβιβάστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή σε φορτηγό στον Ασπρόπυργο Αττικής και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.

Οι δύο Έλληνες και ο 53χρονος υπήκοος Τουρκίας, περίμεναν τους αλλοδαπούς στην περιοχή, προκειμένου να τους μεταφέρουν και να τους κρύψουν στην θέση Ίχθυκα, μέχρι να καταπλεύσει σκάφος από την Ιταλία.
Όταν οι δύο Ιταλοί κατέπλευσαν με το σκάφος στην θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκαν από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας εντόπισαν σήμερα το πρωί τους 54 αλλοδαπούς, καθώς και τους τρεις άλλους εμπλεκόμενους.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας, αναζητείται ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος μετέφερε τους 54 μετανάστες από τον Ασπρόπυργο, ενώ αναμένεται να ερευνηθούν τα εννέα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Επίσης, αξιωματικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου λαμβάνουν καταθέσεις από τους 54 αλλοδαπούς, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη του κυκλώματος φέρονται να προσέγγισαν τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τους υποσχέθηκαν πως θα τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ζήτησαν και πήραν από τον κάθε ένα, περίπου 2.500 ευρώ.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο οι πέντε συλληφθέντες να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, από τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, προς της Ιταλία.

Οι 54 μετανάστες, βρίσκονται προς το παρόν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι. ΑΠΕ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS