Ξεκίνησαν πάλι τα έργα στο Άκτιο-Αμβρακία

Τετάρτη 18 Μαρτίου 20150 σχόλια

To έργο του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία συνεχίζει να απασχολεί καθώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Χθές η τετραπλή εργολαβία όπως γνωρίζει το έκλεισε 5 χρόνια έργων και 2 χρόνια καθυστερήσεων από την αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης.

Αυτό που είναι δυσάρεστο στο μεγάλο αυτό οδικό έργο είναι πως τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και να μην βρίσκουν λύση. Πρόσφατα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, η εργολαβία Νο3 στο τμήμα μετά την παράκαμψη Αμφιλοχίας (ΧΘ 29,9-ΧΘ35,0) πήρε νέα παράταση για τις 8 Ιουνίου 2015.
Αυτή όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η τελευταία παράταση για το συγκεκριμένο τμήμα, που όπως όλα δείχνουν γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
Ωστόσο η ρευστή κατάσταση του έργου, προς το παρόν, δεν έχει «κλειδώσει» την παραπάνω προθεσμία.
ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
Τα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας, έχουν ζωντανέψει και πάλι τις τελευταίες ημέρες, σε ένα σκηνικό που το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές σε αυτή την πενταετία των έργων.
Στόχος παραμένει να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους οι εργολαβίες 3 και 4 που περιλαμβάνουν την παράκαμψη Αμφιλοχίας και ένα τμήμα 6-8χλμ από το Άκτιο προς Βόνιτσα. Για το υπόλοιπο έργο θα χρειαστεί μία εργολαβία-σκούπα που θα μαζέψει ότι εργασίες απομείνουν απο τις παρούσες εργολαβίες. Κρίσιμος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος.
Το περασμένο Φθινόπωρο το Υπουργείο Υποδομών, στη λίστα των έργων για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είχε συμπεριλάβει και ένα ποσό 118,6εκ.ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων. Αυτό το ποσό εφόσον παραμείνει ως έχει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομων θα αποτελέσει και την εξασφάλιση ότι το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί, έστω και τμηματικά μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com - aerasnews.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS