Γεώργιος K. Καρβούνης: Είμαστε ΠΟΤΑΜΙ … KAI έχουμε θέσεις!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Πάνω από 150000 νέοι έχουν φύγει στα χρόνια της κρίσης, για δουλειά στο εξωτερικό. Το πιο χρήσιμο εργατικό δυναμικό για να πάρει μπροστά η ατμομηχανή της ανάπτυξης δεν έχει αξιοποιηθεί.  Οι φίλοι  και οι συμφοιτητές μου βρίσκονται για απασχόληση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Καθημερινά μετράω απουσίες!
Πρέπει να μπει ένα τέλος στην επαγγελματική μετανάστευση. Η νέα γενιά έχει όραμα, εξειδικευμένες γνώσεις  που πρέπει να διοχετευτούν στον τόπο τους. Θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή και να μπει ένα τέρμα στο ρουσφέτι, στην αναξιοκρατία και στις πελατειακές σχέσεις στην ανεργία και στην υποαπασχόληση. 
 Οι νέοι πρέπει να μείνουν και να προσφέρουν στη Χώρα τους, γιατί είναι ότι πιο  πολύτιμο έχουμε!
Είναι το παρόν και το μέλλον!
Στο ΠΟΤΑΜΙ,  αν και έχουμε κατηγορηθεί, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις  για τα καυτά προβλήματα, δεν μιλάμε αόριστα και με γενικολογίες.
 Δεν υποσχόμαστε μαγικές συνταγές. Η αντιμετώπιση της ανεργίας θα γίνει με την ανάπτυξη, με καινοτόμες δράσεις,  με την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και την απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ. Η επιδότηση της εργασίας πρέπει να δίνεται για απασχόληση σε επιχειρήσεις, ή για αυτοαπασχόληση, αντί για stages στο δημόσιο. Επίδομα ανεργίας για 2 χρόνια μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω του 10%.
Η μόνη πραγματική λύση για την ανεργία είναι να ξαναπάρει μπροστά ο ιδιωτικός τομέας, Το ΠΟΤΑΜΙ επιδιώκει τη θέσπιση δέσμης  μέτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι η σημαντική αύξηση του μέσου αριθμού εργαζομένων και του κύκλου εργασιών ανά επιχείρηση.
Το ΠΟΤΑΜΙ προάγει την δικαιοσύνη μέσω της εργασίας  και έχει λύσεις για αυτό «οι ισχυρότεροι οικονομικά στους οποίους η χώρα δίνει την ευκαιρία να συσσωρεύσουν πλούτο, οφείλουν να δίνουν αναλογικά περισσότερα στην κοινωνία».
Το ΠΟΤΑΜΙ προτείνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες κάνουν ακριβό το κόστος εργασίας στις επιχειρήσεις και χαμηλό τον καθαρό μισθό.
Γι' αυτούς που θέλουν να αυτοαπασχοληθούν, η εισφορά του ΟΑΕΕ είναι απαγορευτική.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  μεγαλώνει η ανεργία αλλά και η μαύρη και ευκαιριακή εργασία.
Γιατί όμως φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση; Σήμερα οι επιχειρήσεις πνίγονται και η ανεργία καλπάζει επειδή οι τράπεζες δεν μπορούν, και σε κάποιο βαθμό δε θέλουν, να δώσουν περισσότερα δάνεια.  Το ΠΟΤΑΜΙ θεωρεί ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι καταλυτική.
Η Ε.Ε. μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, είτε με τη δημιουργία ενός ειδικού μηχανισμού χρηματοδότησης απευθείας σε επιχειρήσεις, είτε παρέχοντας ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες με ειδικές ρήτρες για να κατευθυνθούν τα λεφτά στην πραγματική οικονομία και όχι σε ημέτερους.
Για εμάς  στο ΠΟΤΑΜΙ η Ευρώπη είναι το σπίτι μας.
Έγιναν πολλά λάθη στις διαπραγματεύσεις και στα προγράμματα που ακολουθήθηκαν.
Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη δημοκρατία, ακριβοδίκαιη απονομή δικαιοσύνης. Στόχος μας είναι να αντιμετωπισθεί η Ευρώπη ως πεδίο ανοιχτής διαρκούς διαπραγμάτευσης με αντικείμενο προωθητικούς συμβιβασμούς για την κατάκτηση ενιαίων στόχων και όχι ως κάτι εχθρικό.
Η Ευρώπη αποτελεί σύμμαχο μας και θα πρέπει να έχουμε μια φερέγγυα στάση απέναντι στους εταίρους μας.

Ψηφίζοντας το ΠΟΤΑΜΙ, λέμε ΝΑΙ στη  ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ  για τη χώρα και ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη μας από το αποτέλεσμα των εκλογών  στις 25 Ιανουαρίου, τόσο ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ θα είναι η φωνή μας στο να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της χώρας, δίχως να τη βάλουμε σε περιπέτειες.
ΨΗΦΟΣ διαμαρτυρίας για το σαθρό πολιτικό σύστημα με τις πελατειακές και ρουσφετολογικές σχέσεις  ΜΟΝΟ στο ΠΟΤΑΜΙ αποκτά αξία.
Η ΤΡΙΤΗ  ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ.
Γιώργος Κ. Καρβούνης
Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ‘’ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ’

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS