Ο Κ.Καραμανλής "τελειώνει" τον Α.Σαμαρά - Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Συνεχείς συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της ΝΔ και μάλιστα με όσους εμφανίζονται ως διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος έχει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο γραφείο του. Αυτό σημαίνει πώς ο Αντώνης Σαμαράς «τελειώνει» και δρομολογούνται εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε ήδη με τον Νίκο Δένδια, τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (η τελευταία μάλιστα συνάντηση επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική) και οι συνομιλίες ήταν γύρω από το θέμα της επόμενης ημέρας στη ΝΔ.

Θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση» τον Αντώνη Σαμαρά και αυτό άλλωστε φάνηκε και από τις απανωτές δηλώσεις του Ευάγγελου Αντώναρου που εκφράζει σαφώς το «Καραμανλικό μπλόκ». 

Στην τελευταία του δήλωσε ο κ. Αντώναρος κάλεσε τον Α. Σαμαρά να διευκολύνει την κατάσταση υποβάλλοντας την παραίτηση του και ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του. «Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του», επισήμανε.

Ο κ. Καραμανλής επρόκειτο μάλιστα να συναντηθεί και με τη Ντόρα Μπακογιάννη τις επόμενες ημέρες βάζοντας στο παιχνίδι της αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά και του «Μητσοτακικούς». Τι τους βάζει δηλαδή, αυτοί έχουν ξεκινήσει την υπονόμευση Σαμαρά πριν τις εκλογές.

Πρίν απο λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι, "είναι χρέος μας, χωρίς να μπούμε στην λογική της εσωστρέφειας να κάνουμε συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων και πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες".

Προφανέστατα και αυτός έδειξε το δρόμου της εξόδου στον Α.Σαμαρά.

Παρά την απομόνωση που βιώνει πάντως ο Αντώνης Σαμαράς στη λεωφόρο Συγγρού και παρ’ ότι όλοι του λένε να σηκωθεί και να φύγει (μόνο οι κλητήρες δεν του το είπαν ακόμη) αυτός εμφανίζεται κολλημένος με την καρέκλα της προεδρίας της ΝΔ. 

Ζει στο δικό του κόσμο, πιστεύει πώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν το αποδοκίμασαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει σε δύο-τρεις μήνες, άρα δεν χρειάζεται να δρομολογηθούν εξελίξεις εντός της ΝΔ γιατί αυτός θα είναι και πάλι πρωθυπουργός.

Αυτό λένε οι πληροφορίες πώς είπε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη που κάλεσε στο γραφείο του χθες, εκφράζοντας του μάλιστα την πεποίθηση πώς σύντομα θα είναι και πάλι… πρωθυπουργός, άρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει το κόμμα σε Συνέδριο. Αυτό πιθανόν να πει και σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ που συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα.

Η στάση του κ. Σαμαρά προκάλεσε έκπληξη στον κ. Μειμαράκη που γνωρίζει άριστα τα του κόμματος. Η έκφραση του πρώην προέδρου της Βουλής για τον κ. Σαμαρά, όπως αναφέρουν αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, ήταν σαν να σκέφτονταν, «όλοι τον φτύνουν και αυτός νομίζει πώς βρέχει». 

Πολλά στελέχη του ζητούν να προχωρήσει σε συνέδριο προκειμένου να τεθεί θέμα διαδοχής και ο ίδιος να διευκολύνει την παράταξη. Αυτό φάνηκε άλλωστε από τη διαφοροποίηση όλων των βουλευτών στη «σκληρή», πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση του κ. Σαμαρά να μην παραδώσει την κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι οι υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές είτε όχι, έδωσαν το παρόν στις τελετές παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας που μέχρι πρόσφατα ασκούσαν και μάλιστα χωρίς να προβούν σε κορώνες. 

Ακόμη και ο Έλληνας Επίτροπος και αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν συζητάει με τον Αντώνη Σαμαρά το θέμα της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας σε περίπτωση που τον προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά επιλέγει άλλα στελέχη για να συνομιλήσει.

Κάποιοι μάλιστα από την ΝΔ έσπευσαν να διαμηνύσουν στον κ. Σαμαρά πώς αν προταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τότε θα πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητα του και να μην «καταθέσει» το κόμμα διαφορετική πρόταση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μία εικόνα διχασμού στη ΝΔ. 

Αυτό δεν θέλει και ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή να συνεχίσει ο Αντώνης Σαμαράς τη διάλυση του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επειδή ο ίδιος έχει εμμονές με την καρέκλα. Τον τελειώνουν λοιπόν πριν αυτός τελειώσει τη ΝΔ. defencenet.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS