Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ,με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας.
 Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μέτρα).
Αναλυτικά:
Στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο, Δευτέρα, θα ενταθούν ξανά από τη νύχτα και θα διατηρηθούν και την Τρίτη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν και θα ενταθούν ξανά τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μέτρα), της Δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μέτρα), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μέτρα). Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα χιονίσει μέχρι το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν μέχρι αργά το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές της Μακεδονίας και της Θράκης οι οποίες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές (από υψόμετρο περίπου 400 μέτρα και πάνω).

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιονιά στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 700μ).
Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Χιονιά στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 12 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές μέχρι το βράδυ κυρίως στα ανατολικά οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: έως 13 βαθμούς κελσίου.

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS