Στον Κοπελούζο το αεροδρόμιο Ακτίου

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 20140 σχόλια

Η κοινοπραξία των εταιρειών Fraport-Slentel Ltd, συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου, είναι ο προτιμητέος επενδυτής στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με προσφορά ύψους 1,234 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που ολοκλήρωσε την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.


Η κοινοπραξία των εταιρειών Fraport-Slentel Ltd, συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου, είναι ο προτιμητέος επενδυτής στα 14 περιφερειακά αεροδρόμιαΕιδικότερα, ο ανάδοχος προσέφερε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα που θα αναπροσαρμόζεται ετησίως βάσει του πληθωρισμού.
Ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό. Τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ για την Ομάδα Β.

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου 330 εκατ. ευρώ, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα 14 αεροδρόμια έχουν διαιρεθεί σε δύο ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει αυτά σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα. Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου. thebest.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS