Πρώτα τα δικά τους παιδιά

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

Περίεργα παιχνίδια με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 29-64 ετών, διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπου το συγκεκριμένο πρόγραμμα «μπλοκαρίστηκε» με την ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Οι φοροτεχνικοί του νομού Ιωαννίνων χαρακτηρίζουν, σε επιστολή τους προς τον Γ. Βρούτση, «φιάσκο» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ την ίδια ώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προς τον υπουργό του ήταν να «δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις του νομού Μεσσηνίας».
Είχε ήδη μοιραστεί
Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόγραμμα το οποίο είχε ήδη «μοιραστεί σε επιχειρήσεις» φίλα προσκείμενες σε βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων και μάλιστα σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για την εκτέλεση μεγάλων έργων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε το προτέρημα ότι ως δικαιούχοι ήταν όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Οι άνεργοι που θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα θα επιχορηγούνταν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης με το ποσόν των 18 ― και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα για 12 μήνες.
Στην επιστολή του προς τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας ο Σύνδεσμος Φοροτεχνικών Ιωαννίνων αναφέρει ότι «στην πόλη μας ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να καταθέσουν σωστές αιτήσεις, καθώς το "σύστημα" του ΟΑΕΔ δεν ανταποκρινόταν».
Οποιος είχε την τύχη να έχει πρόσβαση στο σύστημα, δεν λειτουργούσαν τα ανάλογα παράθυρα και το σημαντικότερο και σοβαρότερο πρόβλημα, δεν άνοιγαν οι θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα τη μη οριστικοποίηση της αίτησης, ή στην τελική φάση την οριστική υποβολή χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.
Βουβό τηλέφωνο
Επίσης τονίζουν ότι στα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχαν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ παρά τις επανειλημμένες κλήσεις κανείς δεν ανταποκρίθηκε ποτέ.
Μάλιστα επισημαίνουν στην επιστολή ότι «για 5.000 θέσεις εργασίας, ποσοστό 0,5% περίπου των σημερινών ανέργων, κάνατε τους πολίτες αυτής της χώρας επαίτες για μια θέση εργασίας; Η κοροϊδία στο μεγαλείο της».
Και καταλήγουν ότι επιφυλάσσονται «για την άσκηση όλων των νόμιμων ένδικων μέσων προς εσάς, αφού κι εμείς με τη σειρά μας θεωρούμαστε υπόλογοι για τη μη υποβολή της αίτησης απ' τους πελάτες μας».

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS