ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Γνώριζαν από το 2009 τον παιδόφιλο καθηγητή στο πανεπιστήμιο-ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Απομακρύνται από αύριο από την εκπαίδευση οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 20140 σχόλια

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του καθηγητή ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού προχώρησε ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης,.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε πως επί των ημερών του δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, ενώ ο ίδιος μόλις χθες - μετά τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου - έψαξε και έμαθε πως πρόκειται για εν ενεργεία καθηγητή, για τον οποίο το θέμα της εμπλοκής του σε υπόθεση με πορνογραφικό υλικό είχε σκάσει το 2009.
Ωστόσο πέρα από τα όσα κυκλοφορούσαν ως φήμες - είπε ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών - καμία επίσημη καταγγελία δεν είχε γίνει στις πρυτανικές αρχές ,τόσο επί των ημερών του όσο και επί ημερών του προκατόχου του Σταύρου Κουμπιά.
Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως όλα όσα ανακοινώθηκαν από τον υπεύθυνο της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στον υπουργό παιδείας Α. Λοβέρδο έχουν βάση, ενώ επεσήμανε, πως επί των ημερών του η πρυτανική αρχή διαχειρίστηκε υποθέσεις που αφορούσαν σε σεξουαλική παρενόχληση με επιτυχία, όπως αυτή που αφορούσε σε παρενόχληση εργαζόμενου προς εργαζόμενο.

Απομακρύνονται και επίσημα αύριο Παρασκευή από την εκπαίδευση οι επτά εκπαιδευτικοί που πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
Ανάμεσά τους και ένας Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταγγελίες για εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού από το 2009.
Ο 48χρονος καθηγητής μάλιστα μέχρι και σήμερα εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της πόλης, καθώς ο φάκελος της υπόθεσής του δεν είχε προχωρήσει.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ για τους δύο απ' αυτούς που έχουν ήδη τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους θα υπογραφεί η απόλυσή τους.
Μιλώντας, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Παιδείας είχε επισημάνει ότι η Πολιτεία θα εξαντλήσει σε αυτό το ζήτημα την αυστηρότητά της.

«Όσο είμαστε εμείς εκεί δεν υπάρχει περίπτωση ένας εκπαιδευτικός, άνδρας ή γυναίκα, με τέτοια δραστηριότητα να συγχωρεθεί, εξαντλώντας την ποινή του, και να επιστρέψει» σημείωσε.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί να αλλάξει η διατύπωση του πειθαρχικού δικαίου που χαρακτηρίζει αυτά τα παραπτώματα «ανάξια συμπεριφορά για εκπαιδευτικό».

«Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όταν είσαι δάσκαλος ή καθηγητής και συναναστρέφεσαι με μικρότερους και ανυπεράσπιστους, τι ανάξια συμπεριφορά; Να το φωτογραφίσεις όπως είναι. Γιατί παρακάτω έχεις ανάξια για κάποιον ο οποίος δεν διαχειρίστηκε καλά τα οικονομικά του σχολείου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα περάσει έτσι για τους εκπαιδευτικούς στον Υπαλληλικό Κώδικα, στο Πειθαρχικό Δίκαιο, και δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς στο μέτρο που είμαστε εμείς. Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας». dete.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS