Συμβαίνουν και αυτά στον Αγιο Νικήτα Λευκάδας!

Σάββατο 23 Αυγούστου 20140 σχόλια

Κάτοικος του Αγίου Νικήτα, που δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την αξιοπιστία του, μας καταγγέλλει το εξής γεγονός:

Κάλεσε προχτές, 19 προς 20 Αυγούστου, περί τη 4η πρωινή την Άμεση Δράση ζητώντας την παρέμβασή της σε μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση ανεξέλεγκτης ηχορύπανσης και παράλληλα παραβίασης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων.
Πράγματι γύρω στις 5 σταμάτησε η λειτουργία του καταστήματος, (η φύση ησύχασε επιτέλους … μπας και κάποιοι κοιμηθούν λίγες ώρες, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, αφού έπρεπε κι αυτοί ν’ ασχοληθούν με τη δουλειά τους το πρωί …).
Μπορεί να σταμάτησε η λειτουργία του καταστήματος πλην όμως δεν σταμάτησαν οι τραμπουκισμοί άλλου είδους…
Ως μορφή αντεκδίκησης στους περίοικους και τους τουρίστες, το σινάφι επέλεξε να μπλοκάρει το συναγερμό του καταστήματος, ο οποίος με το χαρακτηριστικό του οξύ ήχο άρχισε να επιτίθεται στα αυτιά όποιου κάτοικου ή επισκέπτη προσπαθούσε να κοιμηθεί για πάνω από 15 λεπτά. Όλοι στο …πόδι προς τέρψη κάποιων!
Στη συνέχεια μπουκάλια εκσφενδονίστηκαν στην είσοδο του καταγγέλλοντος γεμίζοντας τον τόπο με σπασμένα γυαλιά με τον κίνδυνο κάποιοι να πάθουν ατύχημα αφού το σκοτάδι καλά κρατούσε ακόμα.
Και να ΄ταν μόνο αυτά!
Όταν το πρωί ο καταγγέλλων μετά τον ολιγόωρο επιτέλους ύπνο του επισκέφτηκε το αυτοκίνητό του του’ ρθε ταμπλάς! Χαραγμένο το καπό του ΙΧ του με αιχμηρό αντικείμενο με κυκλικούς μαιάνδρους και με ημιτελή ακατονόμαστη λέξη. Το μένος και ο τραμπουκισμός στα όρια της παράκρουσης ή κατω από την επίδραση ουσιών…
Ο παθών κάλεσε το αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω, πλην όμως άκουσε το εξής καταπληκτικό αντί έστω δυο λόγια συμπάθειας προς ένα παθόντα πολίτη: «Να πάτε κύριε να αγοράσετε ένα παράβολο των εκατό να μας το φέρετε και να υποβάλετε μήνυση κατ’ αγνώστων …».
Ο καταγγέλλων ψέλλισε: «Μα… είναι κακόβουλες ενέργειες, συμβάν δεν είναι τρακάρισμα», και πήρε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν έχει “μα” , αυτή είναι η διαδικασία, εμείς δεν πάμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μόνο στις κλοπές κλπ. κλπ. …»
Τόμπολα, ο παθών …….
Η ηχορύπανση και η παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων που χρησιμοποιούν μουσική στις μέρες μας είναι γεγονός πως καλά κρατεί σ’ όλο το νησί. Είναι επίσης γεγονός ότι η Αστυνομική Αρχή καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων.
Είναι όμως επίσης γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως για αποφυγή συνωστισμού στους χώρους του ΑΤ, θέλετε η … ρουτίνα και το άχθος των οργάνων στη διεκπεραίωση του αυτοφώρου, ή κάτι άλλο άγνωστο σε μας, κάποια όργανα παρά είναι ως … παρεξηγήσεως ελαστικά.
Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα πράγματά είναι κάπως καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια, υπολείπονται όμως του ανεκτού ή της τήρησης της νομοθεσίας.
Πρόσφατα ο αστυνομικός υποδιευθυντής δήλωσε, προς τιμή του, με παρρησία και αδιαπραγμάτευτη βεβαιότητα στη συνάντηση εργασίας με το ΔΣ του συλλόγου επαγγελματιών του οικισμού ότι τα φαινόμενα τους είδους θα παταχθούν: «Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι η τήρηση των νόμων είναι αδιαπραγμάτευτη και η ελευθερία όλων τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων».
Ελπίζουμε λοιπόν σε κάποια παρέμβαση και στη περίπτωση αυτή….
Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεση της εφημερίδας.  ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS