Αμφιλοχία. Ένα από τα 10 Κεντρικά Υδατοδρόμια!

Δευτέρα 25 Αυγούστου 20140 σχόλια

Ύστερα από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, γραφειοκρατικών εμποδίων, δυσκολιών στη χρηματοδότηση των σχετικών επενδύσεων και γενικότερης δυσπιστίας των εμπλεκόμενων φορέων στην υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, τα υδροπλάνα θα αποτελούν - εκτός απροόπτου - μέρος της ελληνικής τουριστικής πραγματικότητας από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο, η "Ελληνικά Υδατοδρόμια" και η "Υδροπλάνα Ελλάδας" (Hellenic Seaplanes), που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες δυσκολίες μέχρι να δουν τις πρώτες αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων που δρομολογήθηκαν μόλις φέτος το καλοκαίρι, οπότε και θα έπρεπε να εκτελεστούν οι πρώτες πτήσεις, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των εταιρειών. Τα υδατοδρόμια της Hellenic Seaplanes θα διαφοροποιούνται με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την δυναμικότητα των εγκαταστάσεων. Δηλαδή θα δημιουργηθούν 2 Μητροπολιτικά υδατοδρόμια, 10 Κεντρικά και 100 Περιφερειακά.
Στην κατηγορία των Κεντρικών, θα ανήκει και το υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας, για τη δημιουργία του οποίου υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του δήμου και της Hellenic Seaplanes, η οποία βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης του φακέλου, προκειμένου να τον υποβάλλει για αδειοδότηση. aixmi-news.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS