Οι Ολυμπιακοί επέστρεψαν στον 007 τους

Κυριακή 29 Ιουλίου 20120 σχόλια

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έσπευσε να δώσει τις απαραίτητες  διευκρινίσεις αμέσως μετά τις πάμπολλες αντιδράσεις που γεννήθηκαν
στην Ελλάδα λόγω της επίμαχης - όσο και άκομψης - αναφοράς του προέδρου της ΔΟΕ, κ. Ζαν Ρογκ, κατά την τελετή έναρξης στο Λονδίνο, ότι «υπό μία έννοια, οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έπειτα από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της, κ. Σπύρος Καπράλος, με τον κ. Ρογκ, αναφέρεται ότι από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:

»...O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες (σ.σ. προχτές, δηλαδή) στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι "το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού", όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού, αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».

Στο χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπό μία έννοια - κατά κάποιον τρόπο, βρε αδερφέ, μην το δένεις κόμπο - οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους, βασιζόμενος στο ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Θα μπορούσε να πει, επίσης, «δεν σας είπα ότι δεν σας είπα, απλώς σας είπα πως δεν σας είπα. Ευχαριστούμε η Αθήνα, ευχαριστούμε η Ελλάδα». Και να το κλείσει πανηγυρικά, με χαμόγελο.

Είναι σαφές ότι ο κ. Ρογκ έπαιξε ένα ανοιχτό ματσάκι διπλωματίας, τόσο με την απάντησή του, όσο και με την πρώτη τοποθέτησή του, αφού είχε πει το «υπό μια έννοια», αφήνοντας - με κάθε τρόπο - ανοιχτή τη δήλωσή του. Οι μεν Άγγλοι να χαρούν και να γεμίσουν με υπερηφάνεια, οι δε Έλληνες - στην περίπτωση που «στραβώσουν» - υπάρχει πάντα το «υπό μία έννοια».
Έξυπνο, Ζακ, έξυπνο. Είναι η διπλωματία του Τζέιμς Μποντ - που είδαμε και στην τελετή έναρξης - με ολίγη από θράσος, φλέγμα και κωλοπαιδισμό του σαλονιού. Υπό μία έννοια, λοιπόν, κ. Ρογκ - και χωρίς να παρεξηγηθείτε, αφού βάζω κι εγώ το «υπό μία έννοια» - θα μπορούσα να πω ότι οι Ολυμπιακοί επέστρεψαν στον πράκτορά τους... του Σπύρου Σεραφείμ protagon.gr you.gr 8.000 προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν παράδοση από 300 σημεία! Κάντε Click Εδώ
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS