Οι κατασκηνώσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 20120 σχόλια

Ποιες θα είναι οι κατασκηνώσεις του καλοκαιριού στην Αιτωλοακαρνανία. Ποιοι είναι οι διοργανωτές, πού θα γίνουν και πώς μπορεί
κάποιος ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή.

Με πυρετώδεις ρυθμούς έχουν ξεκινήσει και για φέτος οι προετοιμασίες για τις κατασκηνώσεις και την φιλοξενία σ’ αυτές κοριτσιών και αγοριών που καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα της μαθητιώσας νεολαίας στην οποία μάλιστα απευθύνονται οι κατασκηνώσεις και τα παράγωγα – οφέλη που προσφέρονται. Η διασκέδαση, η ψυχαγωγία και η πνευματική τροφή είναι κάποια από τα βασικά προαναφερόμενα οφέλη.
  • Κατασκηνώσεις των δύο Μητροπόλεων της Αιτ/νίας
Τις πύλες τους ανοίγουν από τις 25 Ιουνίου οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα Αντιρρίου. Στην κατάφυτη αυτή περιοχή στις 25 του τρέχοντος μηνός θα φιλοξενηθούν τα κορίτσια του δημοτικού που θα συμμετάσχουν στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης. Η πρώτη αυτή περίοδος των κοριτσιών και συνεπώς των κατασκηνώσεων θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου. Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει προβλέψει και φέτος την λειτουργία πέντε συνολικά περιόδων, ώστε να καλύψει όλες τις ηλικιακές ομάδες και παράλληλα όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Η έναρξη της δεύτερης περιόδου λειτουργίας της κατασκήνωσης θα γίνει στις 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως και τις 16 του ίδιου μήνα και θα φιλοξενεί αγόρια του δημοτικού. Την επομένη, στις 17 Ιουλίου, τα ηνία αναλαμβάνει η αδελφότητα της Αγίας Φιλοθέης και θα υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις στην Ρίζα Αντιρρίου τα κορίτσια και του γυμνασίου και του λυκείου που ανήκουν αποκλειστικά στην αδελφότητα. Στα κορίτσια επίσης είναι «αφιερωμένη» και η επόμενη περίοδος, η τέταρτη, η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου, μια μέρα μετά τη λήξη της περιόδου των κοριτσιών της αδελφότητας της Αγίας Φιλοθέης, και θα λήξει στις 7 Αυγούστου όπου την σκυτάλη με κενό τεσσάρων ημερών, στις 11 Αυγούστου δηλαδή, θα πάρουν τα αγόρια του γυμνασίου και του λυκείου.
Στην κάθε περίοδο στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα συμμετέχουν περίπου 100 άτομα. Η ζήτηση να διευκρινίσουμε πως είναι υπερπολλαπλάσια, αλλά λόγω των δυνατοτήτων των εγκαταστάσεων ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμαίνεται περίπου στα 100 άτομα και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τις ημερομηνίες εγγραφών των παιδιών από τους γονείς και τους κηδεμόνες. Οι δηλώσεις εγγραφών για τις δύο πρώτες περιόδους (1η έως 25/6 και 6/6 έως και 16/7 αντίστοιχα) γίνονται έως και 12 Ιουλίου και για την πέμπτη περίοδο, των αγοριών (11 με 27 Αυγούστου) η 31η Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας των εγγραφών.
Οι εγγραφές γίνονται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Στο μεν Αγρίνιο οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του περιοδικού «Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός» επί του πεζοδρόμου της Καραϊσκάκη στον αριθμό 20 και στον 1ο όροφο. Το τηλέφωνο είναι 26410 58458. Στο δε Μεσολόγγι γίνονται στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης «Φάρος Ορθοδοξίας» επί της πλατείας Κένεντι, ενώ το τηλέφωνο είναι 26310 – 26559. Και για τις δύο πόλεις ισχύει το εξής ωράριο εγγραφών: Τρίτη και Τετάρτη μεταξύ 9:00 και 2:00 και Πέμπτη απόγευμα από τις 6:00 έως και τις 8:00. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς μας δήλωσε: «Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν από το 1974 και πέρασαν απ’ αυτές χιλιάδες παιδιά που βοηθήθηκαν μέσω των διδαγμάτων τους στις κατασκηνώσεις πολύ στην ζωή τους. Τα στελέχη είναι διαλεγμένα. Το περιβάλλον είναι ξεκάθαρο. Η ευθύνη των στελεχών των κατασκηνώσεων είναι συνειδητή. Σκοπός για τα παιδιά που συμμετέχουν είναι να χαρούν την φύση και να χτίσουν την πνευματική τους υποδομή, φυσικά και μέσω της σωστής νεανικής συγκατοίκησης που βοηθάει πολύ». Η κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου. Υπάρχουν δύο περίοδοι, μια για τα κορίτσια που θα διαρκέσει από 10 έως και 21 Ιουλίου και μία για τα αγόρια που θα είναι μεταξύ 23 Ιουλίου και 2 Αυγούστου. Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου απευθύνονται στα αγόρια και στα κορίτσια του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου κατανεμημένα αντίστοιχα. Οι εγγραφές γίνονται σε όλες τις ενορίες της μητρόπολης και στα γραφεία της Μητρόπολης Ναυπάκτου ενώ ο τηλεφωνικός αριθμός είναι 26340 – 22980 και 23258. Το κατώτατο χρηματικό συμμετοχής είναι τα 100 ευρώ για 12 μέρες.
  • Κατασκηνώσεις Μπούκας δήμου Αμφιλοχίας
Από 1η Ιουλίου ξεκινούν και οι κατασκηνώσεις στην Μπούκα του Δήμου Αμφιλοχίας. Οι συγκεκριμένες δημοτικές κατασκηνώσεις έχουν δυναμικότητα 900 ατόμων και έχουν καθοριστεί τέσσερις περίοδοι. Οι δύο πρώτοι περίοδοι αφορούν τα αγόρια μεταξύ 6 και 16 ετών και οι δύο επόμενες περίοδοι απευθύνονται στην ίδια ηλικιακή ομάδα των κοριτσιών.
Συγκεκριμένα η πρώτη περίοδος ξεκινάει από 1 έως 15 Ιουλίου. Η δεύτερη περίοδος είναι από 16 έως 30 του ίδιου μήνα. Η τρίτη κατά σειρά περίοδος και πρώτη για τα κορίτσια ξεκινάει από 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει ως και τις 14 του ίδιου μήνα. Η τελευταία περίοδος θα είναι από 16 έως 30 Αυγούστου. Όλα είναι έτοιμα όσον αφορά τα πρακτικά ζητήματα, αλλά οι υπεύθυνοι αναμένουν κάποια από τα επίσημα έγγραφα εντός του Ιουλίου που καθυστέρησαν λόγω εκλογών, ώστε να κάνουν και επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος για το προσωπικό που θα στελεχώσει τις κατασκηνώσεις. Περίπου οι κατασκηνώσεις στελεχώνονται από 50 περίπου άτομα κάθε φορά. Οι εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις της Μπούκας προέρχονται από όλη την Αιτ/νία. Ο μεγαλύτερος όγκος των συμμετεχόντων προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία των παλαιοτέρων χρόνων και τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης από το ΠΙΚΠΑ Αγρινίου. Ο κάθε ενδιαφερόμενος βέβαια μπορεί να κάνει αιτήσεις για συμμετοχή στο ΠΙΚΠΑ Αγρινίου, σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού, στα πολυιατρεία και σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Περαιτέρω πληροφορίες για τις κατασκηνώσεις της Μπούκας θα είναι διαθέσιμες μετά τις 20 Ιουνίου καθ’ ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω των εκλογών και οι υπεύθυνοι επιφυλάσσονται αν και είναι θέμα χρόνου να τους παραδοθούν σ’ αυτούς τα έγγραφα που υπολείπονται. sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS