Δυτική Ελλάδα: Αναζητούνται πόροι για την κατασκευή εργοστασίων απορριμμάτων

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 20110 σχόλια

Το ζήτημα της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από επερώτηση που
κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Δεσύλλας.
Στην απάντησή του ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι ο εν ενεργεία περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή τριών εργοστασίων σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, μαζί με τις συμπληρωματικές δομές, όπως χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων και σταθμούς μεταφόρτωσης.
Όσον αφορά στα 60 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή Φλόκα στην Αχαΐα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι τα χρήματα δεν χάθηκαν, αλλά πλέον προορίζονται για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Όμως, όπως πρόσθεσε, τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κατασκευή και των τριών εργοστασίων και γι’ αυτό συμπλήρωσε θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι από ΕΣΠΑ. Ακόμη ανέφερε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητά έργα που να είναι συγχρηματοδοτούμενα, ανοικτά σ' όλες τις τεχνολογίες και με ανοικτούς διεθνείς διαγωνισμούς.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS