Μεσολόγγι: Αν υπήρχε αξονικός τομογράφος ίσως σωζόταν

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 20110 σχόλια

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με αφορμή το θάνατο ενός εργάτη στο εργοστάσιο
ΚΑΛΛΑΣ.
Εκτός από το ζήτημα της έλλειψης μέτρων ασφάλειας στο εργοστάσιο, που ήταν η αφορμή να χάσει τη ζωή του ο 42χρονος εργαζόμενος Σπ. Αχτύπης, προέκυψε πρόβλημα και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διότι δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος για να γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις. Παρόλο που ο άτυχος άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο πολυτραυματίας μεν, αλλά έχοντας τις αισθήσεις του, και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ίσως αν υπήρχε ο αξονικός να μπορούσε να γίνει μια καλύτερη διάγνωση, ώστε να παρέμβουν οι γιατροί άμεσα. Αν και τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά και η κατάσταση δύσκολη, δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να μην διαθέτει τα άκρως απαραίτητα. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν ελπίδες για τον αδικοχαμένο εργάτη, η ανάγκη του απαιτούμενου εξοπλισμού είναι μεγάλη για άλλους ασθενείς, που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Μεσολογγίου.
Δεν μπορούν να τίθενται ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, επειδή η πολιτεία δεν μπορεί να διαθέσει ένα ευτελές, μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, ποσό, για να αγοράσει έναν αξονικό τομογράφο, που είναι απαίτηση των γιατρών εδώ και πολλά χρόνια, τότε μάλιστα που η οικονομική συγκυρία δεν ήταν στη σημερινή κατάσταση. Ενώ είχαν σπαταληθεί χρήματα για προμήθειες και άλλα μηχανήματα που ακόμα βρίσκονται σε κουτιά γιατί ποτέ δεν χρειάστηκαν, δεν έγινε το αυτονόητο. Και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η προμήθεια αξονικού, ήταν μια από τις βασικές απαιτήσεις του γνωστού χειρουργού Γ. Σπηλιώτη, σε όλη την οκτάχρονη θητεία του στο νοσοκομείο.
Από κει και πέρα δεν πρέπει κανείς να ξεχάσει και την οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη, η οποία περιμένει αποκατάσταση από την εταιρεία, γιατί επρόκειτο για εργατικό ατύχημα. Ο κ. Μωραΐτης ζήτησε από τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτσούκο παρέμβαση, για την δικαίωση της οικογένειας και την στήριξή της, είτε την οικονομική είτε άλλη. Αυτό που προσέφερε μέχρι στιγμής η εταιρία είναι εργασία στην σύζυγο του άτυχου εργάτη, ενώ ανέλαβε και το κόστος των φροντιστηρίων των παιδιών του.
aixmi-news

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS