Επιχείρηση "μαμούθ" της ΕΛ.ΑΣ. και στη Δυτ. Ελλάδα για τη σύλληψη εγκληματιών

Τρίτη 29 Μαρτίου 20110 σχόλια

Εξετάζεται η συμμετοχή κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας σε εγκληματικές οργανώσεις.
Γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη απο την αστυνομία σε
ολόκληρη σχεδόν τη χώρα προκειμένου να εντοπιστούν μέλη κυκλωμάτων που κατηγορούνται και για συμμετοχή σε δεκάδες εγκληματικές ενέργειες, όπως δολοφονίες, βομβιστικές ενέργειες,  ληστείες και εκβιασμοί.
Στις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες εντάσσονται πόλεις στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην Ηλεία, ενώ διαψεύδονται μέχρι στιγμής από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας οι πηγές που έκαναν λόγο για έρευνες και στην Πάτρα και τις γύρω πόλεις. Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι έρευνες στην Αχαϊα για τον εντοπισμό μελών εγκληματικών οργανώσεων δεν σταματούν ποτέ.
Στα χέρια των αστυνομικών με εντάλματα σύλληψης βρίσκονται ήδη πάνω από 200 άτομα μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι εκτελεστές των επιχειρηματιών Μπάμπη Λαζαρίδη και Γεράσιμου Μαυράκη, σύντροφοι τότε της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη και της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου.
Μάλιστα οι αστυνομικοί διαρρέουν πως έπιασαν και Αλβανούς εκτελεστές οι οποίοι ''ξέπλεναν'' τα χρήματα που έβγαζαν από τα  ''συμβόλαια'' θανάτου αγοράζοντας ξενοδοχεία, σπίτια και οικόπεδα στην πατρίδα τους.
Ήδη έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες και οι εισβολές αστυνομικών σε σπίτια υπόπτων που εμπλέκονται σε κυκλώματα της νύχτας, αλλά και εγκληματικές ενέργειες.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν για έρευνες σε σπίτια στο Περιστέρι στον Πειραιά, τα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.
Πρόκειται για επιχείρηση-μαμούθ η οποία είναι βασισμένη σε δεκάδες χιλιάδες απομαγνητοφωνημένες σελίδες συνομιλιών αλλά και υλικό από βίντεο παρακολούθησης.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες ωστόσο φαίνεται ότι η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη ολόκληρη τη νύχτα και συνεχίζεται.
thebest
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS