Μεσολόγγι: Αποχή δικηγόρων και κατάληψη στα δικαστήρια

Δευτέρα 21 Μαρτίου 20110 σχόλια

Με αποχή από τα καθήκοντά τους απάντησαν οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου στην κυβερνητική απόφαση για ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο και την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ για αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 αποφασίστηκε η κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί, στην πλατεία δικαστηρίων.
Η ενέργεια αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης προκαλεί θύελλα αντιδράσεων σε Μεσολόγγι, Ναυπακτία και Ξηρόμερο και ήδη σε χθεσινές συνεδριάσεις του τα δημοτικά συμβούλια Μεσολογγίου και Ναυπακτίας με ομόφωνες αποφάσεις του εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους.
Οι αντιδράσεις μάλιστα θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Γιάννης Ατσαλάκης ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του υπ. Δικαιοσύνης.
Στη δήλωσή του ο κ. Ατσαλάκης καταγγέλλει «ψηφοθηρικές λογικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες» που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση μιας και όπως υποστηρίζει: «Τα εφετεία ιδρύονται παντού και πάντα στις πρωτεύουσες των νομών, εκτός από την περίπτωσης της Αιτωλοακαρνανίας".

Πηγή thebest

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS