Αμφιλοχία: Παράπονα από την απουσία του Δήμου

Δευτέρα 28 Μαρτίου 20110 σχόλια

Δεν συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση σχολείου.
Ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Μαλεσιάδας, επικρίνει την στάση του δήμου
Αμφιλοχίας, σχετικά με την κατάργηση του σχολείου. Οι γονείς απορούν πως δεν έχει εκδοθεί ούτε καν ψήφισμα.
Οι γονείς, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν: "Σε όλη την Ελλάδα, οι δήμοι αντιτίθενται ενεργά στην κατάργηση των σχολικών μονάδων και εκδίδουν ομόφωνα σχετικά ψηφίσματα. Τη στάση αυτή δε φαίνεται να τηρεί ο Δήμος Αμφιλοχίας σε σχέση με την επικείμενη κατάργηση του Γυμνασίου Μαλεσιάδας Αιτωλοακαρνανίας.
Μικρότερες σχολικές μονάδες με λιγότερους μαθητές και μικρότερες χιλιομετρικές αποστάσεις βρήκαν αμέριστη συμπαράσταση από τα Δημοτικά Συμβούλια. Αντίθετα, για το Γυμνάσιο Μαλεσιάδας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει τη λειτουργία του και απέχει με το υπό συγχώνευση Γυμνάσιο Εμπεσού 22 χιλιόμετρα, με κακό οδικό δίκτυο, ιδίως το χειμώνα, ο Δήμος Αμφιλοχίας δεν εξέδωσε ούτε ένα ψήφισμα.
Η στάση αυτή του Δήμου Αμφιλοχίας έχει δημιουργήσει απογοήτευση και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής που θεωρούν ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές εγκαταλείφθηκαν πλήρως από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντίθετα, γονείς και μαθητές συνεχίζουν τις αντιδράσεις.
Με κοινή τους απόφαση το Σχολείο δε συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση την 25η Μαρτίου και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους, ενώ οργανώνουν και νέα κινητοποίηση για την Τετάρτη 30 Μαρτίου με την ελπίδα ότι ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας θα «καταδεχθεί»  να ασχοληθεί μαζί τους."
Πηγή thebest


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS