Το πρώτο χτύπημα: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία ξεκινούν βομβαρδισμούς κατά του Καντάφι

Σάββατο 19 Μαρτίου 20110 σχόλια

Από το βράδυ του Σαββάτου.
Tο πρώτο σαρωτικό «χτύπημα» κατά του Καντάφι δεν θα γίνει από το ΝΑΤΟ αλλά από τρία κράτη σε εθνικό επίπεδο !
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr και του στρατιωτικού συντάκτη Κώστα Συμεωνίδη από ανώτατη πηγή ξένης χώρας, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να δράσουν πρώτες στη Λιβύη με συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις.
Οι πρώτοι βομβαρδισμοί θα ξεκινήσουν πιθανότατα το βράδυ του Σαββάτου, ή την Κυριακή, εκτός και αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση με τον Καντάφι και παραδώσει τα όπλα, κάτι μάλλον απίθανο.

Ασφαλώς  οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα δράσουν ως έθνη, εκτός δηλαδή της νατοϊκής «ομπρέλας». Το ΝΑΤΟ θα επέμβει στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, εκτός και αν η τριεθνής επιχείρηση εξολοθρεύσει αμέσως τη στρατιωτική μηχανή της Λιβύης.

Έτσι, τα πρώτα αεροσκάφη που θα βομβαρδίσουν τη Λιβύη θα απογειωθούν από βρετανικές και γαλλικές βάσεις, όπως και από αμερικανικό αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα θα διαθέσει στο ΝΑΤΟ για τρεις μήνες, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, το ένα ιπτάμενο ραντάρ (ΑΣΕΠΕ) που έχει, μια φρεγάτα που πλέει ήδη στα ανοιχτά της Λιβύης και ένα ελικόπτερο SuperPuma για έρευνα-διάσωση.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα έχει σε ετοιμότητα και αρκετές αεροπορικές βάσεις, πέραν της Σούδας, για τα νατοϊκά αεροσκάφη που δεν θα «χωράνε» στις ιταλικές βάσεις και που πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και τις δικές μας για τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης…

Πηγή thebest
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS