Κέντρο Υγείας Μύτικα: 2η επίσκεψη του κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα Υποδ/του της 6ης ΥΠΕ. Αποπερατώνεται το νέο κτίριο

Παρασκευή 8 Απριλίου 20160 σχόλια

Έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον του για το Κ.Υ. Μύτικα ο συμπατριώτης μας Αιτωλοακαρνάνας Υποδ/τής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και...
Ιονίων Νήσων κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας. Δεν έμεινε αδιάφορος στα δίκαια αιτήματα που του υπέβαλλαν οι κάτοικοι του Μύτικα και της ευρύτερης περιοχής στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μύτικα στο κεντρικό καφενείο ΤΖΕΦΡΩΝΗ στην πρώτη επίσκεψή του στις 12/3/2016 και σε σύντομο χρονικό διάστημα στις 4/4/2016, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ, πραγματοποίησε και δεύτερη επίσκεψη με πρώτο σταθμό το νέο κτίριο του Κ.Υ.
Εκεί τον ανέμεναν η ανάδοχος του έργου κ. Αικατερίνη Τσιπά, Πολιτικός Μηχανικός και ο Διευθυντής του Κ.Υ. κ. Ι. Χρόνης. Επίσης εκεί τον ανέμεναν ο υπογράφων, ο Επιχ/τίας και Δωρητής του ημιφορτηγού αυτ/του στο Κ.Υ. κ. Κων/νος Αυδής και ο Ταμίας του Συλλόγου ΄΄Φίλοι του Κ.Υ. Μύτικα΄΄ κ. Δημ. Φάρρος.

Αφού επιθεώρησαν το νέο κτίριο και διαπίστωσαν τις ελλείψεις με τους μηχανικούς, εξερχόμενος μας ενημέρωσε ότι κατόπιν ενεργειών και προσπαθειών του αποδεσμεύτηκε από το συνολικό ποσό των 1.200.000 ευρώ περίπου και διατίθεται άμεσα το ποσό των 645.000 ευρώ για την αποπεράτωση του κτιρίου με πλακόστρωση του δαπέδου, βάψιμο του κτιρίου, τοποθέτηση θυρών και παραθύρων κλπ. εργασιών.
Στη συνέχεια ο Δωρητής του ημιφορτηγού κ. Αυδής του υπέβαλλε το αίτημα της επαναφοράς του δωρηθέντος οχήματός του από το Κ.Υ. Αστακού στο Κ.Υ. Μύτικα, στο οποίο έκανε τη δωρεά του, ενώ όσοι παρευρίσκονταν από το Μύτικα του ζήτησαν να επανέλθει στο Κ.Υ. Μύτικα με αμοιβαία μετάθεση ο οδηγός του Ασθενοφόρου, ντόπιος Μυτικιώτης Χαρ. Λιβιτσάνης, ο οποίος όπως και στο παρελθόν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του καθ’ όλο το 24ωρο. Ακολούθως ο κ. Αυδής του ανέπτυξε ότι η Τουριστική μονάδα του 240 κλινών, 4 Αστέρων, με Συνεδριακό Κέντρο 450 θέσεων προχωρεί τις εργασίες ολοταχώς και ζήτησε το Κ.Υ. Μύτικα να εξοπλιστεί πλήρως, για να στηρίξει και τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Ο υπογράφων του επανέλαβε το αίτημα να πληρωθούν άμεσα οι θέσεις ενός Ιατρού Γενικού Παθολόγου, ενός Ακτινολόγου και ενός Μικροβιολόγου, ενώ για τον εξοπλισμό με μηχανήματα Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό θα γίνουν ενέργειες να εφοδιαστεί το Κ.Υ. με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως έγινε και με τις δωρεές των αυτοκινήτων από ιδιώτες. Στη συνέχεια ο υπογράφων του ανέπτυξε το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών με τα θαλάσσια λασπόλουτρα στη θέση ΄΄Βούλκος΄΄, όπου ήταν και της Αρχαίας Αλυζίας, το οποία επισκέπτονταν για να κάνει τα θαλάσσια λουτρά του και ο αρχαίος Ρωμαίος Φιλόσοφος Κικέρων και τα επισκέπτονται και σήμερα ντόπιοι και ξένοι και βρίσκουν την ίασή τους.

Επίσης την αξιοποίηση των ΘΕΙΟΥΧΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ για το οποία
έχουν γίνει γεωτρήσεις από το ΙΓΜΕ, το οποίο και απεφάνθη κατόπιν αναλύσεων ότι είναι θειούχα ιαματικά. Και τα λασπόλουτρα και τις γεωτρήσεις ο υποφαινόμενος μαζί με τον κ. Δημ. Φάρρο συνοδεύσαμε τον κ. Ζαμπάρα και τα επισκέφτηκε, για να σχηματίσει δική του αντίληψη. Στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έχω την τιμή να έχω μαζί του για την προώθηση των προβλημάτων του Κ.Υ. Μύτικα του είχα θίξει και το παραπάνω θέμα και του είχα υποβάλλει και τα σχετικά δημοσιεύματά μου στο Τύπο από το έτος 2013, τονίζοντάς του τη χρυσή ευκαιρία που δίνει σχετική οδηγία της Ε.Ε. υποδεικνύοντας να ενταχθεί ο Μύτικας στην ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΔΙΠΕ) και με την πρόσβαση και ένταξη σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα και μάλιστα στα ΕΣΠΑ να αρχίσει η αξιοποίησή τους.

Κύριε Ζαμπάρα.
Τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα είναι πλέον γνωστά σε σας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον σας. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΑΤΕ την ΥΓΕΙΑ στην ευαίσθητη περιοχή του τ. Δήμου Αλυζίας και των έναντί μας αδελφών Νησιών μας Καλάμου και Καστού. Εφοδιάσατε το Κ.Υ. Μύτικα με βιοϊατρικό εξοπλισμό και θέσατε σε ενέργεια την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στον τόπο μας.
Εσείς ο νέος πλήρους μέλλοντος και ελπιδοφόρος νέος επιστήμονας με οράματα μπορείτε να τα επιτύχετε. Τα ηχηρά και μεγάλα ονόματα μας έχουν απογοητεύσει. Τα δείγματα που δίνετε και συγκινούν ολόκληρη την κοινωνία μας, μας κάνουν να ελπίζουμε! ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ! 
Του κ. Νίκου Θωμά Νταή. σ. Συμβολαιογράφου.


Μύτικας Αιτνίας 5/4/2016

Νίκος Θ. Νταής



Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS