Μυστικό ραντεβού Λαλιώτη-Ρέππα για «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ -Τι απαντά ο Λαλιώτης

Πέμπτη 24 Μαρτίου 20160 σχόλια

«Δημοσιεύματα για "παρασκηνιακές ζυμώσεις" και για "μυστικά ραντεβού" για την Κεντρο-Αριστερά και για...
"μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ" είναι ευφάνταστα σενάρια, αναντίστοιχα με την αλήθεια».
Αυτό αναφέρει ο Κώστας Λαλιώτης, σε δήλωσή του με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μια τετ α τετ συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες, ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και τον Δημήτρη Ρέππα, που μέχρι την Τρίτη έμενε μυστική, φαίνεται πως δόθηκε το έναυσμα της έναρξης του διαλόγου δι’ επιστολών για την ενότητα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» το ραντεβού Ρέππα – Λαλιώτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 18 Μαρτίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Θεοδωράκη τις επιστολές με αίτημα να συναντηθεί μαζί τους.
Η συνάντηση είχε και ένα γενικότερο αντικείμενο προβληματισμού σχετικά με την πορεία της χώρας και τη στρατηγική στόχευση που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα, με θέση στον πολιτικό χάρτη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. αλλά και τη μελλοντική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιστολή Λαλιώτη:
«Η Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει αποσαφηνίσει και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ότι η Κεντροαριστερά ως δημοκρατική, μεταρρυθμιστική προοδευτική ευρωπαϊκή δύναμη έχει το δικό της αυτόνομο λόγο, που σηματοδοτεί τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας» επισημαίνει ο κ. Λαλιώτης.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι σε όλους γνωστό ότι συμφωνώ απολύτως με αυτή τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως την έχει διατυπώσει η Φώφη Γεννηματά σε συνδυασμό με όλες τις μετεκλογικές πρωτοβουλίες της για μια δυναμική και θετική προοπτική της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση».
Σχετικά με την αναφορά στο δημοσίευμα για «συναντήσεις του Κώστα Λαλιώτη με τον Δημήτρη Ρέππα» ο κ. Λαλιώτης, σημειώνει:

«Ο Δημήτρης Ρέππας είναι φίλος μου εδώ και 45 χρόνια, έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκυρίες, και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας στην πολιτική. Με δεδομένες τις διαχρονικές φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, οι συναντήσεις μας δεν αποτελούν είδηση και πολύ περισσότερο δεν συνιστούν "μυστικά ραντεβού" και "παρασκηνιακές ζυμώσεις"». iefimerida.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS