Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθαρίζει το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από κατολισθήσεις λόγω καιρού

Πέμπτη 24 Μαρτίου 20160 σχόλια

Μετά από άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από νωρίς σήμερα το πρωί, αποκαταστάθηκε πριν λίγη ώρα η κυκλοφορία στο...
 Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Καλλιθέα-Λαμπίρι-Όρια Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπήρξε νωρίτερα διακοπή της κυκλοφορίας και κλείσιμο της οδού.
Το πρόβλημα προκλήθηκε εξαιτίας σημαντικών κατολισθήσεων, καθώς και από φερτά υλικά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από χθες. Στην περιοχή υπήρχε ήδη εγκατεστημένος εργολάβος, στο πλαίσιο έργου που πραγματοποιείται, ενώ έσπευσαν και εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας με μηχανολογικό εξοπλισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά από συντονισμένη δράση από νωρίς το πρωί, υπήρξε καθαρισμός των καταπτώσεων και των φερτών υλικών και να συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της πλήρους βατότητας της οδού.
Παράλληλα, ανάλογα φαινόμενα υπήρξαν και στο επαρχιακό δίκτυο στην Καστανούλα, όπου έχει διασφαλιστεί η προσωρινή βατότητα του δρόμου από το μηχανολογικό εξοπλισμό της Περιφέρειας, καθώς και η σήμανση που απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει καινούρια εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση και του συγκεκριμένου δικτύου.

«Είμαστε κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί από τα φαινόμενα, με τα στελέχη και τον μηχανολογικό μας εξοπλισμό, δίνοντας μάχη για να μην υπάρχει πουθενά αποκλεισμός. Πολύ σύντομα θα μπορούμε να αποκαταστήσουμε πλήρως την βατότητα όπου υπήρξε πρόβλημα», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.





























Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS