Για μια ζωή χωρίς εκφοβισμό

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 20160 σχόλια

Συμβουλευτική στήριξη σε παιδιά και εφήβους 10-18 ετών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού, παρέχεται δωρεάν από ειδικούς αλλά και συνομήλικούς τους, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»
εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο τη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορούν να απευθύνονται παιδιά και έφηβοι, οι οποίοι θα μιλήσουν –χωρίς να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους– με εκπαιδευμένους συμβούλους, συνομήλικούς τους ή με μεγαλύτερους μαθητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί γι’ αυτό τον σκοπό.
Η διαδικασία εισόδου στο www.livewithoutbullying.com είναι απλή, ώστε να καθίσταται εύκολα προσβάσιμη. Ο ενδιαφερόμενος εγγράφεται χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, που ο ίδιος επιλέγει και δεν απαιτείται να ταυτίζεται με το πραγματικό του όνομα.
Το πρόγραμμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» δημιουργήθηκε από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Enable».
Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να ενημερωθούν για το φαινόμενο, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν συμβουλές από επαγγελματίες ψυχολόγους, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου forum. Ολες οι συνομιλίες πραγματοποιούνται υπό την επιτήρηση επαγγελματιών ψυχολόγων. Παιδιά και έφηβοι, εκμεταλλευόμενοι την εξοικείωσή τους με το διαδίκτυο, μπορούν να υπερνικήσουν τον φόβο και να μιλήσουν ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, οι συνομήλικοι που συμβουλεύουν, ύστερα από σχετική εκπαίδευση και υπό τη συνεχή εποπτεία επαγγελματιών ψυχολόγων, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές θετικής επιρροής στον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο. Η εμπειρία από την αξιοποίηση νεαρών ατόμων ως διαμεσολαβητών συμβούλων για την αντιμετώπιση φαινόμενων εκφοβισμού έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα επιδιώκει μια ολιστική προσέγγιση των παιδιών και των ενηλίκων (γονέων και εκπαιδευτικών) στο πρόβλημα, προσφέροντας σε κάθε ομάδα έναν ξεχωριστό ψηφιακό χώρο επικοινωνίας.
Η δημιουργία ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο είναι μία από τις δράσεις που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τη σημερινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Google ειδική εκδήλωση για τη δράση «Youth4Greece».
.
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS