Μπλόκα Αγροτών: Κλείνουν τώρα εθνικές οδούς και τελωνεία - Χάος στους δρόμους με εγκλωβισμένους οδηγούς!

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη, την παλιά και νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, τις Αφίδνες και την Εγνατία σε διάφορα σημεία, σκληραίνοντας τη στάση τους για το ασφαλιστικό...

Έκλεισαν οι αγρότες, από τις 11:00, την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα, για άλλη μία φορά, να έχουν αποκοπεί η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ, ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων. Σημειώνεται, ότι είναι κλειστή επ' αόριστον, από χθες το μεσημέρι, η νέα εθνική οδός στα διόδια του Ισθμού. Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από το πρωί στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα.
Κλειστά τα Τέμπη για 3 ώρες
Κλειστά θα είναι σήμερα τα Τέμπη, από 12:00 έως 15:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών oι οποίοι κλιμακώνουν σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. Σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, η οποία για το προαναφερόμενο χρονικό απαγορεύει την κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές.
Ανθοπαραγωγοί έκλεισαν τα διόδια Αφιδνών
Στις 12:00 το μεσημέρι ανθοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό έκλεισαν και τα δύο ρεύματα στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Χθες οι αγρότες - ανθοπαραγωγοί Αττικής γλαστρικών και δρεπτών Ανθοκομικών προϊόντων, παρέταξαν τα φορτηγά τους στο ίδιο σημείο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00. Για σήμερα δεν έχουν κάνει γνωστή τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παράκαμψης στον Άγιο Στέφανο για όσους έρχονται από Αθήνα και κατευθύνονται προς Λαμία ενώ για όσους πάνε προς Αθήνα, μέσω του κόμβου του Καπανδριτίου.
Αποκλεισμένο το τελωνείο του Προμαχώνα
Για σήμερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση που ξεκινησε στις 11 το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Η πόλη των Σερρών «μοιάζει με φάντασμα», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Λίτος, αφού όπως εξήγησε, όλες οι κοινωνικές τάξεις, από εμποροϋπαλλήλους, μέχρι και δικηγόρους και συνταξιούχους «έχουν έρθει εδώ στον Προμαχώνα να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας».
Κλειστή η Εγνατία στο ύψος των Κερδυλλίων
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Προβλήματα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία
Αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό προς την ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κλειδίου. Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, όπως επίσης για τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών που κινούνται, μέσω του ίδιου κόμβου, επί της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, τα οποία πρόκειται να διέλθουν από τα Τέμπη, απαγορεύεται, εξάλλου, να εισέλθουν και να κυκλοφορούν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης - Κυψέλης - παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα προς Κυψέλη, μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας.
Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και ειδικότερα ως εξής: είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - εθνική οδός Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης-ΠΑΘΕ (ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης), είτε Βέροια - Εγνατία Οδός - Κοζάνη - εθνική οδός Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας-ΠΑΘΕ.
Κλείνουν δρόμους και οι αγρότες της Πιερίας
Στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, το «μεσημέρι θα κλείσουμε συμβολικά από τις 14:00 και για μια ώρα, ενώ θα παρακολουθούμε στενά τι γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.
Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων και στην Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς. Στήθηκε χθες και το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, δεν προτίθενται να προβούν σε κάποια κινητοποίηση, ωστόσο θα δώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία. newsit.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS