«Επιδημία» επιθέσεων σε γυναίκες στο Αγρίνιο!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Προβληματισμός στις τοπικές Αρχές που τρέχουν και δεν φτάνουν… Απανωτά «χτυπήματα» τις τελευταίες μέρες από τσαντάκηδες και πορτοφολάδες...

Έντονη ανασφάλεια
προκαλούν στο Αγρίνιο και κυρίως στις γυναίκες τα απανωτά κρούσματα επιθέσεων από τσαντάκηδες και πορτοφολάδες που δρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε φορά! Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε τα Χριστούγεννα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε επίθεση τσαντάκια σε γυναίκα στην  περιοχή του Γηροκομείου, για να έρθει το τελευταίο την Τρίτη το απόγευμα στην περιοχή του Πάρκου. Το πρωί της ίδια μέρας μάλιστα στην Πλατεία «Μελίνα Μερκούρη», κοντά στο σταθμό του ΚΤΕΛ ένας 35χρονος ο οποίος αργότερα συνελήφθη, λειτουργώντας από κοινού με 34χρονο συνεργό του, άρπαξαν το πορτοφόλι γυναίκας που περιείχε το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ. Οι τσαντάκηδες επιβαίνουν σε μηχανάκια και δρουν σε σκοτεινά και ερημικά σημεία της πόλης. Μόλις εντοπίσουν τα «θύματά» τους επιτίθενται με αιφνιδιαστικές κινήσεις και στη συνέχεια εξαφανίζονται.   
Η αστυνομία από την
πλευρά της τρέχει και δεν φτάνει, ενώ σύμφωνα με τον κώδικα δικονομίας η αρπαγή τσάντας ή πορτοφολιού θεωρείται ληστεία. Κατά το παρελθόν ουδέποτε είχαν καταγραφεί τόσα πολλά περιστατικά σε τόσο μικρό διάστημα.
Για την μεγαλύτερη προφύλαξη των γυναικών, αφού μόνο γυναίκες ήταν τα θύματα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί και οι Αρχές, συμβουλεύουν να κινούνται όσο γίνεται σε πιο κεντρικά σημεία, ενώ την τσάντα τους θα πρέπει να την κρατάνε πάντα από την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και όχι από την πλευρά του δρόμου. Και μάλιστα αν γίνεται να την φορούν χιαστί.
Τα τελευταία περιστατικά σηματοδοτούν μια μετατόπιση της εγκληματικότητας σε πιο σοβαρά κρούσματα στην καθημερινότητα του Αγρινίου, θέτοντας παράλληλα την αστυνομία σε επιφυλακή.   
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης ερωτηθείς από την «Σ» για τα τελευταία καταγεγραμμένα κρούσματα εγκληματικότητας στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε πως «είναι φαινόμενο που παρατηρείται να συμβαίνει σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Δυστυχώς, τέτοια
κρούσματα παρατηρούνται και στο Αγρίνιο. Η Ασφάλεια και η ομάδα ΔΙΑΣ κατά καιρούς στο παρελθόν έχουν «αναχαιτίσει» τέτοιου είδους πράξεις και έχουν οδηγήσει στη δικαιοσύνη και στην φυλακή τους υπαίτιους. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ζητώ από τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως από τις γυναίκες που φαίνεται ότι είναι τα ανυποψίαστα θύματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις τσάντες τους». Στην ερώτησή μας, αν τα κρούσματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας που παρουσιάζονται στην πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα, γίνονται από άτομα που και κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει την τοπική αστυνομία, ο κ. Ραυτογιάννης επισήμανε πως «αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, που η αστυνομία συνέλαβε κάποια από τα άτομα αυτά, διαπιστώνουμε πως είναι γνώριμοι, όμως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να είναι και άγνωστα άτομα. Θεωρώ ότι το θέμα της ατιμωρησίας έχει ως προέκταση τους νόμους περί αποσυμφόρησης των φυλακών.
Διαπιστώνουμε, τόσο
η αστυνομία, όσο και η κοινωνία στο σύνολό της, πως άτομα που αποφυλακίζονται για το νόμο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ενεργούν εκ νέου πράττοντας παράνομες πράξεις».
Την ίδια στιγμή δεκάδες

είναι και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό στο Αγρίνιο, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις δεν δημοσιοποιούνται από τις Αρχές, όταν δεν συλλαμβάνονται οι δράστες. Χθες τα ξημερώματα μάλιστα καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις διάρρηξης σε κεντρικά καταστήματα στην οδό Παπαστράτου, με τους δράστες να παραμένουν άφαντοι. sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS