Γ. Παπαναστασίου: «Το Αγρίνιο δεν θα γίνει σκουπιδότοπος»

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» για τα θέματα της υγείας και των σκουπιδιών. «Πολιτικάντηδες οι Πελοποννήσιοι – Η Κυβέρνηση επιβραβεύει τους μη συνεπείς»
Για όλους και για όλα μίλησε χθες το πρωί στην εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 με… ΤΟΝΟ» και τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί! Ο κ. Παπαναστασίου προχώρησε σε μία πρώτη αποτίμηση του Παναιτωλοακαρνανικού συλλαλητηρίου για την υγεία που διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Ο Δήμαρχος Αγρινίου δεσμεύτηκε ότι το προχθεσινό συλλαλητήριο ήταν μόνο η αρχή, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την στάση που κράτησαν διάφοροι στο Αγρίνιο. Παράλληλα άσκησε σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή για το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ηλείας, ξεκαθαρίζοντας σε αυστηρό τόνο ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και μετά τις δηλώσεις που έχουν προηγηθεί, δεν πρόκειται να δεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Στράτου.

«Απρόσμενα μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο» 

 «Ουδέποτε στο Αγρίνιο έχει πραγματοποιηθεί τόσο μεγάλη σε συμμετοχή και παλμό συγκέντρωση. Οι φορείς της πόλης και οι πολίτες έκαναν το καθήκον τους, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα. Αυτό που έγινε ήταν οργή λαού. Η πόλη έδειξε ότι είναι ενωμένη σαν μία γροθιά. Εμείς όμως δεν μένουμε εδώ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι αρμόδιοι να λύσουν τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε νέα συνάντηση, όπου εκτός της αποτίμησης του συλλαλητηρίου θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Υπάρχουν πολλές σκέψεις και πολλές προτάσεις που θα συζητηθούν. Φτάνει πια με τα θα. Χορτάσαμε υποσχέσεις».
 «Υπέπεσαν σε πολιτικό ολίσθημα αυτοί που προσπάθησαν να χαλάσουν το κλίμα»
«Κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν το κλίμα. Είχαμε ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και άλλα πολλά. Πρόκειται για μέγα πολιτικό ολίσθημα, που εκτός των άλλων όμως θα ήθελα να πω ότι δείχνει και νοοτροπίες. Αυτό σημαίνει επιλεκτική άσκηση πολιτικής. Όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο. Αυτό μην το ξεχνάμε».

«Διάτρητη νομικά η απόφαση της Αποκεντρωμένης – Πολιτικάντηδες οι Πελοποννήσιοι»  

«Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι με έχουν στοχοποιήσει. Και όταν στοχοποιούν τον Δήμαρχο μιας πόλης, στοχοποιούν τους πολίτες που εκπροσωπεί. Θα το πω για να το καταλάβουν. Σκουπίδια δεν δέχομαι τελεία και παύλα. Να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Λιατσής (Δήμαρχος Πύργου) και ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Είχα όλη την καλή διάθεση να δεχθώ τα σκουπίδια, έστω για μία ακόμη φορά παρόλο που οι δεσμεύσεις τους έπεσαν στο κενό, αλλά μετά τα όσα έχουν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες είναι αδύνατο. Να μας πουν οι Ηλείοι τι έκαναν με τα χρήματα που προβλέπονταν για την διαχείριση των απορριμμάτων.


Εμείς παρά τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί στο παρελθόν προχωρήσαμε σε αυτά που προβλέπονταν. Στον Πύργο τι έκαναν; Εγκαινίαζαν πλατείες; Οι Πελοποννήσιοι είναι πολιτικάντηδες και το δηλώνω ξεκάθαρα. Πολιτικάντηδες και κακομαθημένα παιδιά των κυβερνώντων. Εξάλλου ο κ. Λιατσής δεν είναι τωρινός. Έχει και στο παρελθόν διατελέσει Δήμαρχος Πύργου. Από την άλλη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι νομικά διάτρητη και αυτό διότι καταπαντούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. Δηλαδή τι θέλουν; Να μας μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο; Ε, όχι. Με τον Δήμαρχο Πύργο δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον μου. Αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτοί που κυβερνούν επιβραβεύουν τους μη συνεπείς, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε. Κοροϊδία και εμπαιγμός τέλος. Ας μη στείλουν στα δικαστήρια και όπου αλλού θέλουν. Ο κόσμος έχει άποψη και κρίση και γνωρίζει που βρίσκεται η αλήθεια».Νίκος Αγγελόπουλος sinidisi.gr
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS