Ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών – Οδηγίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 20160 σχόλια

H Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως...
 η εφαρμογή των Γενικών Αρχών Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας (παράρτημα Δ΄ του Ν4036/2012), όπως αυτές εξειδικεύονται από τις σχετικές Οδηγίες Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας, είναι υποχρεωτικές από 1-1-2014, σε όλους τους επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψη από όλους τους φορείς που εμπλέκονται με την φυτοπροστασία των καλλιεργειών, καθώς και στη σύνταξη και την εφαρμογή προτύπων και προγραμμάτων αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), και ειδικότερα www.minagric.gr και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:
Αγρότης-Επιχειρηματίας> Γεωργία> Φυτοπροστασία> Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία> Οδηγίες Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας
Εκεί αναρτήθηκαν αντίστοιχες Οδηγίες για τις καλλιέργειες της αμπέλου, κερασιάς, του καπνού και βάμβακος, όπου είναι απαραίτητο κατ’ ελάχιστο να είναι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην στήλη «Εφαρμογή/Υποχρεωτική γενικές αρχές ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας».
Σχετικές οδηγίες και άλλων καλλιεργειών αναρτώνται σταδιακά στην παραπάνω ιστοσελίδα, ενώ σχόλια, παρατηρήσεις ή προτάσεις επί των Οδηγιών μπορούν να αποστέλλονται προς την αρμόδια Υπηρεσία:
Διεύθυνση Προστασίας Φυτών του ΥπΑΑΤ: στο τηλέφωνο 210 212 4000.

(Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aalexopoulos@minagric.gr και dgkilpathi@minagric.gr ). 
Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS